Erdoğan'dan Suriye'ye operasyon mesajı: Terör yuvaları temizlenecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde, 13. Büyükelçiler Konferansı için Ankara'ya gelen büyükelçilerle buluşmasında konuştu.

GÜNDEM 08.08.2022, 15:40
2
Erdoğan'dan Suriye'ye operasyon mesajı: Terör yuvaları temizlenecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13. Büyükelçiler Konferansında yaptığı konuşmasında Suriye başta olmak üzere bir çok bölgesel ve küresel konularda mesaj verdi. 

Oluşan müspet atmosferi kalıcı ateşkese tahvil etmek ne yazık ki mümkün olmadı diyen Erdoğan, "Savaşın uzamasını isteyenler de vardı. Tahıl koridoru mutabakatının hayata geçirilmesini temin ettik. Gemiler geliyor. Böylece gıda krizinin kapıda olduğu dönemde dünya arz güvenliğine katkıda bulunduk. Ciddi bir sıkıntı ile karşılaşmadan bu mutabakatını işletmeyi başardık. Ermenistan'ın gelişmeleri doğru okuyarak Azerbaycan ve Türkiye'nin samimi çağrılarına karşılık vermesiyle bölgemizin istikrara kavuşacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Kudüs meselesindeki hassasiyetimizi İsrail yönetimi ile en üst düzeyde paylaşıyoruz.
Son birkaç gündür İsrail'in Gazze'yi hedef alan saldırıları karşısında net bir duruş sergiledik. 

Çocukları, daha kundaktaki bebekleri öldürmenin hiçbir bahanesi olamaz, diyen Erdoğan "Türkiye, Filistin halkının ve Gazzeli kardeşlerinin yanındadır." diye konuştu.

Terörle mücadelemizi sürdüreceğiz. Suriye'de terör örgütünün yuvalandığı son bölgeleri de temizleyerek, bu güvenlik kuşağının halkalarını inşallah yakında birleştireceğiz.

Güney sınırımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bir hat kurma kararımız bakidir.

Yetki alanlarımızda bize rağmen herhangi bir tasarruf veya işlem yapılmasına izin vermedik, vermeyeceğiz diyen Cumhurbaşkanı, "Abdülhamid Han adını koyduğumuz 4. sondaj gemimizi yarın Mersin Taşucu Limanı'ndan uğurlayacağız". dedi.

Erdoğan ayrıca, "Hiçbir NATO ülkesinin Türk adaletinden kaçan FETÖ'cü alçaklar ve PKK'lı teröristler için birer güvenli liman olmaması gerekir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı