Erdoğan'dan sürpriz ittifak görüşmesi: Seçim için kritik açıklama

Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda erken seçim için sinyal verdi.

GÜNDEM 05.01.2023, 19:25
2
Erdoğan'dan sürpriz ittifak görüşmesi: Seçim için kritik açıklama
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda erken seçim sinyali vererek, "2023 yılı inşallah hayırlara vesile olacaktır. Kuruluşumuzun 21. yılını ve iktidarımızın 20 yılını geride bıraktığımız şu günlerde yeni bir imtihanın daha eşiğindeyiz. Mevsim şartlarını dikkate alarak, belki birazcık öne çekerek, tarihini güncelleyeceğimiz 2023 seçimlerinin önemini en iyi sizler biliyorsunuz." demişti.
Erdoğan AK Parti Genel Merkezi'nde bir 'ittifak' görüşmesinde bulundu. Erdoğan, HÜR Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile görüştü.
Yapıcıoğlu, "Şartlar el verirse, böyle bir teklif gelirse biz de bir ittifak içerisinde yer alabiliriz. Üçüncü bir ittifakı kendimiz oluşturmak gibi bir arayışımız yok. An itibarıyla biz şu anda HÜDA PAR olarak herhangi bir ittifakla anlaşmaya varmış değiliz. Teklifler var, farklı farklı partilerden, farklı cenahlardan teklifler var” demişti.
Görüşmeyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Seçimin erkene alınması kararı için TBMM’de 360 oy gerekiyor. AK Parti- MHP’nin oyu buna orana yetmediği için Cumhurbaşkanının Meclis’i feshedip seçim kararı alması bekleniyor.
AK Parti’de seçim tarihi için 30 Nisan üzerinde durulurken, Ramazan ayının 20 Nisan’da biteceği, 21-23 Nisan’ın da Ramazan bayramına denk geldiği hatırlatılıyor. Seçimin erkene çekilmesi ise haziran ayının 28’inden itibaren 4 günlük Kurban Bayramı’nın başlaması ve öncesindeki hac ziyaretleri dikkate alındı. Hac ibadeti için kutsal topraklara gidecek olanlar 18 Haziran seçiminde oy kullanamayacağı için bu tarihin değiştirilmesi benimsendi. Haziran ayında ayrıca üniversite sınavı da yapılacak.
Seçim için 7 Mayıs ve 14 Mayıs tarihleri de planlamada yer alırken Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. tura kalması durumunda 15 gün sonra ikinci kez sandığa gidileceği de hesaplandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı