Erdoğan'dan tahıl koridoru mesajı: Rusya anlaşmayı askıya alsa da...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın tahıl koridoru anlaşmasını iptal etmesi hakkında konuştu. Erdoğan, "Rusya anlaşmayı askıya alsa da biz elimizden geleni yapacağız" dedi.

GÜNDEM 31.10.2022, 13:30
1
Erdoğan'dan tahıl koridoru mesajı: Rusya anlaşmayı askıya alsa da...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da 8. Türk Tıp Dünyası Kurultayı ve Tıp Tarihine/Ortak Geçmişe Vefa Ödül Töreni'nde konuştu.  Rusya'nın tahıl koridoru anlaşmasını iptal etmesi hakkında değerlendirmede bulunan Erdoğan, "Rusya tahıl anlaşmasını askıya alsa da biz elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Erdoğan'ın açıklamasının satır başları şöyle oldu:

Ödülleri takdim edeceğimiz isimleri tebrik ediyorum. Türkye Yüzyılı'nı kendimizle birlikte tüm dost ve kardeşlerimizle ortak geleceğimizin vizyonu olarak tasarlıyoruz. Karadeniz'den Akdeniz ve Afrika'nın dört bir yanına kadar tüm dostlarımızla ortak hayalleri paylaşıyoruz.
Siyasi ve ekonomik olarak değil doğrudan insanın varoluş gayesiyle ilgili arayış içinde olduğu dönemde Türkiye Yüzyılı hepimiz için denzi feneri mahiyetinde bir rehber olacaktır.

Küresel salgınla imtihanımızı alnımızın akıyla verdik. Salgının ilk gününden itibaren hiçbir ayrım yapmadan elimizdeki tüm imkanları insanlık için seferber ettik.
Sağlık alanında gösterdiğimiz tartışılmaz başarı ise insanlığa hizmet yolunda yeni fırsatları önümüze sermiştir. Bunda 20 yılda ülkemize kazandırdığımız güçlü sağlık altyapısı vardır. Şehir hastanelerimiz ile yetişmiş insan kaynağımız bu başarıda büyük pay sahibidir. İnsanımızın tüktettiği her 100 ilaçtan 89'unu yerli üretimle sağlıyoruz. Dünyada Kovid-19 aşısı üretebilen 9 ülke arasına girdik. 

Benzer süreç küresel üretim ve tedarik zincirlerinde yaşanmaktadır. Dünya buğday üretimimin 3'te biri Ukrayna ve Rusya tarafından gerçekleştirilmektedir. İstanbul'da kurduğumuz mekanizma ile 9 milyon ton tahılın dünyaya ulaşmasını sağladık. İnsanlığa hizmet için gayret göstermeye devam edeceğiz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı