Erdoğan'ı karşılamaya giden 2. Ordu Komutanı protokole neden alınmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılaşamaya giden 2. Ordu Komutanı'nın karşılama törenine alınmadığı öne sürüldü.

GÜNDEM 10.03.2023, 15:00
1
Erdoğan'ı karşılamaya giden 2. Ordu Komutanı protokole neden alınmadı
Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında Malatya'ya giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılaşamaya giden 2. Ordu Komutanı protokole alınmadığı belirtildi. 
Turktime'da konuyu köşesine taşıyan Talat Atilla, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılamaya giden 2. Ordu komutanı Orgeneral Metin Gürak'a yazısında "'Protokolde isminiz yok' denilmiş" denildiğini aktardı.
 İşte Talat Atilla'nın yazısının ilgili bölümü şöyle:
"İktidardaki dikkat ve senkronizasyon bozukluğuna, aldığım bir bilgiyi sunarak çarpıcı örnek vereyim. Cumhurbaşkanı Erdoğan depremde zarar gören illerin sorunlarını yerinde ziyaret etmek için 10.02.2023 tarihinde Malatya'ya gitti. Bilirsiniz, 2. Ordu Türk Kara Kuvvetlerine bağlı 4 ordudan biridir. Karargâhı da Malatya'dadır.
Anadolu'yu Suriye, İran ve Irak'tan gelecek dış tehditlere karşı korumak üzere konumlandırılmış çok stratejik bir kuvvettir. Doğal olarak Erdoğan'ı karşılamak için 2. Ordu komutanı Orgeneral Metin Gürak da Malatya Havalimanına gitti. Lakin Cumhurbaşkanlığı protokolünü aşamadı! Orgeneral Gürak, kimliğine kadar gösterdi ama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanına dahi yaklaştırılmadı. 2. Ordu Komutanı Gürak'a gösterilen gerekçe 'Protokolde isminiz yok!' İyi ama 2. Ordu Komutanı bölgenin, yani Erdoğan'ın ziyaret ettiği Malatya'nın en üst rütbeli komutanı değil mi? O protokolde yer almayacak da kim alacak?" 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı