Son Dakika

Erdoğan’ın ağzından Esad’a zeytin dalı: Bizim derdimiz yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yıllar sonra Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a zeytin dalı niteliği taşıyan sözler geldi. Erdoğan konuşmasında “Bizim Esed’i yenmek gibi bir derdimiz yok” diye konuştu.

GÜNDEM 19.08.2022, 20:35
4
Erdoğan’ın ağzından Esad’a zeytin dalı: Bizim derdimiz yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna dönüşü yaptığı gazetecilere yaptığı açıklamada Suriye ve Devler Başkanı Beşar Esad ile ilgili çok konuşulacak ifadeler kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözleriyle Esad’a adeta bir zeytin dalı uzattı.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 2016 yılında “Bana göre Suriye'de 1 milyona yakın insan öldü. Bu ölüm hâlâ devam ediyor. Çocuk, kadın, erkek ayrım yapmaksızın devam ediyor. Nerede BM, ne yapıyor? Irak'ta var mı yine yok. Biz sabır, sabır, sabır dedik en sonunda dayanamadık ve Suriye'ye Özgür Suriye Ordusu ile beraber girmek zorunda kaldık. Devlet terörü estiren zalim Esed'in hükümdarlığına son vermek için biz oraya girdik, başka bir şey için değil." Gibi oldukça net ve sert sözlerle Esad’a karşı olduğunu ifade ederken son Ukrayna dönüşü gazetecilerle yaptığı konuşmada Suriye ve Esad’la ilgili oldukça yumuşak ve barışçıl cümleler söyledi.
Söz konusu konuşmada Erdoğan siyasette "dargınlık" olmayacağını belirterek “Bizim Esed’i yenmek, yenmemek gibi bir derdimiz yok ki. Suriye ile daha ileri seviyede adımları temin etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Erdoğan konuşmasında yıllardır Suriye ile sorunun müzakere edilerek çözülmesi gerektiğini belirten Başta Saadet Partisi olmak üzere diğer muhalefet partilerine de “Eğer Türkiye’de muhalefet olayı böyle bir noktaya taşıyorsa bu muhalefetin hem kalitesini hem de gramını ortaya koyar" sözleriyle karşılık verdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı