Erdoğan’ın asıl problemini Ahmet Taşgetiren söyledi

Erdoğan’ın asıl problemini Ahmet Taşgetiren bugünkü köşe yazısında duyurdu.

GÜNDEM 16.06.2022, 07:55
10
Erdoğan’ın asıl problemini Ahmet Taşgetiren söyledi
Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, etrafında kendisini uyaracak kimsenin kalmamasının Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan için bir problem olduğunu söyledi. Taşgetiren’e göre Erdoğan’ın bir diğer problemi, “yetkilerinin oluşturduğu fiili gücün neredeyse sınırsız güce kavuşmuş olması.”
Taşgetiren, bugünkü “Tayyip Erdoğan’ın asıl problemi” başlıklı köşe yazısında özetle şunları yazdı:

Hemen söyleyeyim: Hem sistemik yetkilerinin, yetkilerinden öte fiilen oluşturduğu gücün neredeyse sınırsız nitelik kazanması hem de etrafında kendisini uyaracak hiç kimsenin kalmamış olması. Bu ülke için problemdir, evet, ama Erdoğan’ın kendisi için de problemdir.
Bunu ister kendisi istemiş olsun, ister etrafındakiler birer birer uyarıcılık vasfını kaybetmiş olsunlar, şu anda Tayyip Erdoğan, hatalı veya değil ne yapsa dizginlenmeyecek bir konumda bulunuyor.
Ak Parti olarak yola böyle çıkılmamıştı. Eşitler arasında birinci konumdaydı, evet ama, başlangıçta “Ortak akıl” diye bir ilke herkesi bağlıyordu.İnsanların mevcut ekonomik şartlar içerisinde boğulduğunu ifade eden Taşgetiren, şu görüşlerini dile getirdi:
Bunun bir sorumlusu olmalı. Var mı Erdoğan karşısında sistem içinde “Şunlar yanlış gidiyor” diyebilecek bir dirayet sahibi?
Görünen, sistem içindeki herkesin sürecin dişlisi haline geldiği gerçeği. Ben bunu, Tayyip Erdoğan’ın kendisi için “problem” addediyorum. Bu karizma devleşmesi, kendisine yönelik tüm uyarı kanallarını tıkıyor. Boğulma görülmez, feryatlar işitilmez hale geliniyor.
Böyle yola çıkılmamıştı. Çevre aşındırıla aşındırıla, ya da çok çok uyumlu bir çevre inşa edile edile, yokuş aşağı frensiz bir akış içine girildi. En dramatik olanı da, düşüşteki hıza bakıp uçuşa gelindiğinin zannedilmesi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı