Erdoğan’ın beklediği seçim anketi: Bu sonuçlar herkesi şaşırtacak!

Son seçim anketleri AK Parti ve MHP’nin yoğun bir oy kaybı içinde olduğunu gösterirken Areda Survey’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sevindirecek bir seçim anketi sonucu geldi.

GÜNDEM 11.05.2022, 16:15
3
Erdoğan’ın beklediği seçim anketi: Bu sonuçlar herkesi şaşırtacak!
Türkiye’deki ekonomik sıkıntılar vatandaşı bıktırma noktasına getirmişken AK Parti hükümetinin de oy oranlarında her geçen ay erime yaşandı. Son seçim anketleri AK Parti’deki ermeyi bir kez daha gözler önüne sererken bir seçim anketi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı umutlandıracağa benziyor. Daha öncede açıkladığı seçim anketlerinde diğer seçim anketlerine aksine Cumhur İttifakı partileri olan AKP ve MHP’nin oy oranlarını yüksek gösteren Areda Survey son gerçekleştirdiği ankette de AKP ve MHP’nin oy oranlarını beklenenden oldukça yüksek buldu.
2023 yılında düzenlenmesi beklenen genel seçimler için yaptığı seçim anketini açıklayan Areda Survey vatandaşlara “Bu Pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz” sorusunu yöneltti. Yapılan seçim anketinin sonuçlarına göre diğer araştırma şirketlerinin hiçbir seçim araştırmasında çıkmayan sonuçlar bulundu. AK Parti ‘yi son seçim anketlerine göre yüzde 30’un bile altına gerilerken Areda Survey’in anketinde yüzde 36,9 olarak gösterildi. Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı olan MHP ise diğer seçim anketlerinde yüzde 7 barajının sınırında bulunurken söz konusu seçim anketinde yüzde 10,1 olarak duyuruldu.
Areda Survey’in bu son seçim anketi çalışmasında Meclis’te grubu bulunan partilerin oy oranları şöyle:
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli son açıklanan seçim anketlerinde partilerinin oy kaybıyla yüz yüze kalırken Areda Survey'in açıkladığı seçim anketi sonuçları Cumhur İttifakı'na ortak olan parti liderlerine ilaç gibi geldi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı