Son Dakika

Erdoğan'ın danışmanından ders gibi sözler: Ücret talep etmemeli

AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın danışmanı Yasin Aktay, Müslüman siyasetçiyi farklı kılacak çok yolun olduğuna dikkat çekerek, “Hepsinin başında bir 'ücret talep etmemesi' vardır mesela.” dedi.

GÜNDEM 24.01.2022, 10:10
6
Erdoğan'ın danışmanından ders gibi sözler: Ücret talep etmemeli
AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Yasin Aktay, siyasetçiler üzerine değerlendirmede bulunduğu bugünkü yazısında, “Bir Müslüman siyasetçiyi farklı kılacak çok yol, çok tercih, çok boyut vardır elbet. Hepsinin başında bir 'ücret talep etmemesi' vardır mesela.” dedi.
“Müslümanın yeryüzünde yaşayan insanlar arasından mutlak düşmanı yoktur. Müslüman siyaseti nihai olarak bütün insanlar için “iyilik” isteyen bir siyasettir. Bu iyiliğin tezahürü de adalettir.” diyen Yeni Şafak yazarı Yasin Aktay, özetle şöyle devam etti:
“Müslüman için elbette başka bir siyasallık mümkün ve gereklidir. Herkesin yaptığını yapmak ve siyaseti dost-düşman ilişkisi sınırlarında tutmak durumunda değildir bir Müslüman..
Müslümanın yeryüzünde yaşayan insanlar arasından mutlak düşmanı yoktur. Müslüman siyaseti nihai olarak bütün insanlar için “iyilik” isteyen bir siyasettir. Bu iyiliğin tezahürü de adalettir.
Bugün düşman olarak görülenin bile imhası değil, ıslahı ve “kardeş” kılınması gözetilir. Dünya için öngörülen nizamda sadece Müslümanların değil bütün insanların mutluluğunun tahsil edilmesi hedeflenir. İslami siyasetin bariz farkı budur. Elbette bu yolda Müslümanlara karşı sergilenen düşmanlığın, kinin, nefretin bir gerçekliği vardır ve onlara karşı da safça “hepimiz kardeşiz” edebiyatına prim vermeyen bir teyakkuz da vardır.
Bir Müslüman siyasetçiyi farklı kılacak çok yol, çok tercih, çok boyut vardır elbet. Hepsinin başında bir “ücret talep etmemesi” vardır mesela. Aslında Müslümanca duygularla siyasal mecrada bulunan herkesin öncelikle bu konuda kendini sorgulaması gerekiyor: Değiştirmek istediği dünyada kendisine nasıl bir çıkar, imtiyaz, ücret talep ediyor veya üretiyor? Bu, Müslüman siyasetçinin ne kadar güven verdiğinin de bir göstergesi oluyor.
Bugüne kadar Müslümanca duygularla siyasette bir mesafe kat etmiş olanların rakiplerine karşı bu konuda ortaya koydukları fark kadar başarılı olduklarını söyleyebiliriz.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı