Erdoğan'ın kabine planı deşifre oldu: Soylu dahil bazı bakanlar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabinede yer alan bakanlara ilişkin planı deşifre oldu. Gazeteci yazar Tolga Şardan, Soylu dahil bazı bakanların deprem bölgesinden aday gösterileceğini söyledi.

EKONOMİ 19.03.2023, 18:40
4
Erdoğan'ın kabine planı deşifre oldu: Soylu dahil bazı bakanlar...
2023 seçimlerine doğru geri sayım başladı.  Millet İttifakı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday gösterirken, Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aday gösterdi. Seçim öncesi Erdoğan'ın kabine planı deşifre oldu. Daha önce Cumhur İttifakı kulislerinden Erdoğan'ın  '11 ilde 11 bakan' formülüyle depremin yaşandığı 11 ilde 11 bakan aday göstereceği bilgisi aktarılmıştı. 
Bugün ise T24 yazarı Tolga Şardan, hangi bakanın hangi ilden aday gösterileceğine ilişkin dikkat çeken iddialar geldi. Şardan'ın iddialarına göre İçişleri Bakanı Soylu dahil, 9 bakanın hangi illerden aday gösterileceği ortaya çıktı.
Şardan'ın AKP Genel Merkezi’nden sızan bilgiler ışığında aktardığına göre bakanların hangi illerden aday olacağına ilişkin liste şu şekilde:
- Süleyman Soylu - Kahramanmaraş 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu büyük olasılıkla Kahramanmaraş’tan aday gösterilecek. Daha önce Trabzon ve İstanbul’dan milletvekili olan Soylu, bu kez Kahramanmaraş’tan şansını deneyecek.
- Hulusi Akar - Gaziantep / Kayseri
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Gaziantep’ten listeye konulacak. Akar için memleketi Kayseri de değerlendiriliyor ancak AKP’nin önemli isimlerinin 'aralıksız üç kez milletvekili seçilme' kuralının işletilmesi halinde parti tüzüğüne takılıp takılmama durumuna göre kesin seçim bölgesi belli olacak.
- Fahrettin Koca - Şanlıurfa / Konya
Bu arada yine ilk kez TBMM’ye girmesi beklenen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Şanlıurfa’dan listeye girmesi öngörülüyor. Aslen Konyalı olan Koca’nın kendi memleketinden adaylık durumu, Konyalı olan Gelecek Partisi Genel Başkanı ve Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun adaylığı ile netleşecek.
- Murat Kurum - Hatay / Konya
Koca gibi Konyalı olan ve ilk kez TBMM için milletvekilliği yarışına girmesi beklenen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un öncelikle Hatay’dan listesi konmasının benimsendiği kaynaklarca ifade ediliyor. Kurum’la ilgili yapılacak seçim bölgesi değişikliği tıpkı Sağlık Bakanı Koca’da olduğu gibi Davutoğlu’na bağlı kalacak.
- Vahit Kirişçi - Adana
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, daha önce 2002 ve 2007 seçimlerinde olduğu gibi yine Adana’dan listeye konulacak. Aslen Kahramanmaraşlı olan Kirişçi’nin, memleketinden Soylu’nun dışında AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç’in yeniden adaylığının gündeme gelmesinin yanı sıra AKP’nin kentte alacağı oy oranında beklenilen düşme nedeniyle yeniden Adana’dan üçüncü kez TBMM’ye girmesi bekleniyor.
- Mevlüt Çavuşoğlu - Antalya
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, daha önce olduğu gibi yine Antalya’dan aday olması büyük olasılık. - Vedat Bilgin - Malatya
EYT’nin yasalaşmasında yoğun çalışan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in, Bayburtlu olmasına karşın, depremde ağır hasar alan kentlerden Malatya’dan aday yapılması gündemde. 2015’teki Haziran ve Kasım seçimlerinde MHP kontenjanından AKP milletvekili olan Bilgin, bu kez Malatya’dan yarışacak. - Adil Karaismailoğlu - Adıyaman
Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun seçim bölgesinin ise Adıyaman olacağı AKP kaynaklarınca ifade ediliyor.  Aslen Trabzonlu olan Karaismailoğlu, Erdoğan’ın onayından geçmesi halinde Adıyaman’dan TBMM üyesi olamaya çalışacak. - Mehmet Ersoy - Muğla
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, 24. Dönem’deki Sinop Milletvekiliği’nden 10 yıl sonra ikinci kez TBMM’ye girmeye çalışacak. Ersoy’un Muğla’dan aday olması yönünde listelerde yer aldığı öğrenildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı