Erdoğan'ın muhalefet talimatı ve rahatsızlığı: Sessiz kalmayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP'nin MYK toplantısında, grup başkanvekillerinden muhalefetin, partiye yönelik tutumları ile ilgili sessiz kalmamalarını istediği öğrenildi.

GÜNDEM 06.12.2021, 08:05
23
Erdoğan'ın muhalefet talimatı ve rahatsızlığı: Sessiz kalmayın
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP'nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, grup başkanvekillerinden muhalefetin partiye yönelik tutumları ile ilgili sessiz kalmamalarını istediği öğrenildi.
Erdoğan’ın, grup başkanvekillerine talimat niteliğinde “Çıkıp muhalefete karşılığını verin. Meclis’te aktif olun, sessiz kalmayın” dediği belirtildi.
Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, Erdoğan’ın başkanlığında toplanan son AKP MYK toplantısının ana gündem maddesi asgari ücret ve sağlık çalışanlarının maaşlarına yapılacak düzenlemeler oldu. Erdoğan’ın toplantıda, asgari ücretin 4 bin TL’nin altına düşürülmemesini istediği belirtilirken, toplantıda dikkat çeken bir başka ayrıntı yer aldı. Erdoğan, grup başkanvekillerinden muhalefete karşı sessiz kalmamalarını istedi. Başta CHP olmak üzere muhalefet partilerinden hem AKP’ye hem hükümete hem de şahsına yönelik sert eleştirilerin geldiğini belirten Erdoğan’ın, grup başkanvekillerinden de aynı sertlikte karşılık vermelerini istediği belirtiliyor. Erdoğan’ın ayrıca grup başkanvekillerinden iktidarın icraatlarını Meclis’te etkin bir dille anlatmalarını istediği de ifade ediliyor.

Haber'de ayrıca "AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nu da örnek gösterdiği belirtiliyor. İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın bir yurttaşa küfür etmesi, TBMM Genel Kurulu’nda sert tartışmalara neden olmuş, İYİ Partililer ile AKP’li ve MHP’li milletvekilleri arasında gerilim yaşanmıştı. AKP Grup Başkanvekili Akbaşoğlu’nun küfre ilişkin sözleri gerilimi tırmandırmıştı. Erdoğan, Akbaşoğlu’nu örnek göstererek, iktidarın yürüttüğü politikalara karşı gerekli cevabı vermelerini istediğine dikkat çekiliyor" denildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı