Erdoğan'ın Putin görüşmesine dair kritik Esad iddiası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yapacağı görüşmeye dair önemli bir iddia öne sürüldü.

DÜNYA 23.09.2021, 13:40
12
Erdoğan'ın Putin görüşmesine dair kritik Esad iddiası
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Eylül'de Rusya'ya giderek Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı görüşmeye dair flaş bir iddia ortaya atıldı.
29 Eylül'de Soçi'de gerçekleşecek görüşmeye dair hazırlıkların yapıldığını ifade eden Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Görüşmelerin gündemi oldukça geniş olacak, zira ülkelerimizin ilişkileri çok yönlü. İkili ilişkilerden başlamak üzere liderlerin bu bakımdan her daim üstünde konuşacağı pek çok konu var. Suriye dahil, bölgesel krizler mutlaka görüşmenin gündeminde yer alacak” ifadelerini kullanmıştı.
Putin ikna etmeye çalışacak
Beyrut merkezli haber sitesi Al Modon, Putin'in söz konusu görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Suriye lideri Beşar Esad ile görüşmeye ikna etmeye çalışacağı ileri sürüldü. Al Modon haberinde, "Putin, Erdoğan'ı Şam'la müzakere masasına oturmaya ikna etmeye çalışacak” denildi.
Ayrıca Rusya’nın önde gelen gazetelerinden Moskovskiy Komsomolets ise Putin-Erdoğan görüşmesi için "Erdoğan, Suriye'de Türk askerlerinin ölümünün ardından Putin'e uçacak” başlığını kullanılan haberinde, "Moskova'nın, daha önce Ankara'dan askerlerini Suriye'den çekmesini talep ettiğine dair kanıtlar vardı” ifadelerini kullandı.
Türkiye sınırında bulunanSuriye'nin  İdlib kentinde son dönemde yaşanan saldırılar endişelere sebep olmuştu. İdlib'de 10 Eylül'de Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) hedef alan saldırının Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Soçi'de ay sonunda gerçekleştirecekleri görüşmenin hemen öncesinde meydana gelemsi ise dikkat çekmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:17
Güneş 06:37
Öğle 12:51
İkindi 16:16
Akşam 18:56
Yatsı 20:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı