Erdoğan'ın tepki gösterdiği TÜSİAD'a Sabah yazarı da tepkili!

Erdoğan'ın tepki gösterdiği TÜSİAD'a Sabah yazarı Dilek Güngör'de tepki göstererek "Zenginler Kulübü'ne bak hele!" dedi.

EKONOMİ 17.06.2022, 09:05
11
Erdoğan'ın tepki gösterdiği TÜSİAD'a Sabah yazarı da tepkili!
TÜSİAD Başkanı Orhan Turan'ın "Fakirleşerek büyüyoruz" açıklamalrına Cumhurbaşkanı Erdoğan, tepki göstererek "Sen bize dış politika dersi veremezsin, haddini bil" demişti. Erdoğan'ın tepki gösterdiği TÜSİAD'a Sabah yazarı Dilek Güngör'de tepkili.
"Vay bee... Zenginler Kulübü'ne bak hele! Nasıl da halkı savunuyor öyle değil mi? Yahu, inandınız mı?" diye yazan Güngör, şöyle devam etti:

"Madem kriz var, vatandaşın alım gücü iyice düştü, patronlar da biraz az kazansın. Mesala, bir kampanya başlatalım. İşçilerini enflasyonda ezdirmemek için yeniden zam yapsınlar." görüşünü savunan Güngör, "Sermaye düşmanı değilim.
Ama Patronlar Kulübü'nün şirket tablolarına bakınca tuzlarının kuru olduğu ayna gibi ortaya çıkıyor. O zaman da bu ağlaşmalar timsah gözyaşı gibi geliyor insana..." dedi.
TÜSİAD üyeleri bu dönemde servetlerine nasıl servet katmışlar? sorusuna cevap veren Güngör, şu ifadeleri kullandı:

"Bu kulübün üyesi patronlar için önemli olan ülkenin, halkın çıkarları değildir, kendi çıkarlarıdır.
Onlar kapitalizminin en örgütlü kulübüdür. İşçilerinin demokratik haklarından biri olan grev ve toplu sözleşme hakkından rahatsızdırlar.
Her dönemde hele hele krizlerde kârlarını katlarken işçisine aynı oranda zam yapmazlar. Hatta daha iyi koşullarda daha yüksek bir ücretle çalışmak ve geçinebilmek için sendikaya üye olmak isteyen işçilerinin üzerine polisi salarlar. (Hatırlayın, Tuncay Özilhan eylem yapmak isteyen işçileri evinin sokağına bile aldırmamıştı.)
Şimdi de enflasyondan şikâyet ediyorlar ya...
O serzenişe de kanmayın.
Onlar yükselen maliyeti sana, bana yansıtırlar. Ekonomiden aldıkları pay artar ama onu işçileriyle paylaşmazlar."
"Koç Holding'in aktifi son 1 yılda yüzde 67 (1 trilyon 158 milyar TL), Sabancı Holding'in yüzde 69 (916.3 milyar TL), Anadolu Efes'in yüzde 78 (97.7 milyar TL), Eczacıbaşı İlaç'ın yüzde 39 (8.5 milyar TL), Coca Cola'nın yüzde 100 (43.3 milyar TL) artmış durumda... Boyner mağaza üzerine mağaza açıyor. Online alışverişte gelirlerini katlıyor.
İlk çeyreğe bakın. Koç'un karı yüzde 218, Sabancı'nın 370.8, Eczacıbaşı'nın yüzde 35 artmış durumda...
Hele yeni başkan Orhan Turan'ın şirketi Ode Yalıtım.
Turan, ihracatla büyüme modelini eleştirse de kendi servetine bu yolla epey servet katmış... 6 kıtada 70'den fazla ülkeye ihracat yapıyorlar.
Çin ile Almanya arasındaki coğrafyada teknik yalıtımdaki en büyük üretici konumuna gelmiş durumdalar. 2020'de İSO İkinci 500'de 338'inci sıradan 296'ya çıkmıştı. 2021 listesi henüz açıklanmadı. Ama eminim orada da yine sıralama atlamıştır.
Velhasıl, TÜSİAD'çıların tuzu kuru... Onların fakir edebiyatı yapmaları ancak ve ancak işçilerinin daha fazla zam istemelerini önlemek içindir."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı