Ergin Ataman NBA iddiaları hakkında konuştu: Orası farklı bir dünya

Anadolu Efes ile son 2 yılda Euroleague şampiyonluğu yaşayan Ergin Ataman, NBA’de koçluk yapmak hakkında açıklamalarda bulundu.

SPOR 14.08.2022, 16:25
7
Ergin Ataman NBA iddiaları hakkında konuştu: Orası farklı bir dünya
Son iki sezon Anadolu Efes ile EuroLeague’de mutlu sona ulaşan Ergin Ataman, an itibarıyla Türkiye Milli Takımı ile EuroBasket 2022 için hazırlanıyor.
Daha önceden  Galatasaray ile 7DAYS EuroCup,  Beşiktaş ile de FIBA EuroChallenge zaferi elde eden başarılı koç, Montepaschi Siena’da da Saporta Kupası’nı kazanmıştı.
Haziran ayında Ergin Ataman hakkında bomba bir iddia ortaya atılmıştı.
Adrian Wojnarowski, Ergin Ataman’ın NBA’de yardımcı antrenörlük için bir aday olduğunu ifade etmiş ve, “Avrupa’nın en başarılı başantrenörlerinden biri olan Ergin Ataman, NBA’de yardımcı antrenörlük için piyasada konuşulan adaylardan biri durumunda. Türk Milli Takımı’nın da başantrenörlüğünü yapan Ataman, üst üste iki kez EuroLeague’de şampiyonluğa ulaştı” şeklinde konuşmuştu.
VOLE YouTube kanalının Baş Başa adlı programının konuğu olan Ergin Ataman, NBA hedefi hakkında açıklamalardu bulundu:
“NBA hedefim azalıyor çünkü şunu görüyorum ki NBA farklı bir dünya… Avrupa’daki basketbol başantrenörlerine olan bakış açıları çok farklı. Zaten bugüne kadar hiçbir Avrupalı antrenör, Avrupa’dan NBA’e başantrenör olarak gitmemiş. NBA tarihinde yok, sıfır. 
Başantrenörlük yapan bazı Avrupalılar var Kokoskov gibi ama o da 20 sene önce oraya gitmiş, yerleşmiş, yıllarca asistanlık yapmış, ondan sonra koçluk yapmış. Maccabi‘den David Blatt var fakat Blatt de sonuçta Amerikalı.”
Kendisi hakkında çıkan NBA haberlerini doğrulayan Ataman, görüşmeler hakkında detay verdi:
“Bu sene birkaç takımla temasım oldu. Hep söyledikleri şey şu: ‘Önce gelip burada bir süre asistan koçluk yapman lazım’. Tamam, bunu takdir ediyorum ama bunu söylerken de hep şunu da söylüyorlar: ‘NBA oyuncu bazlı bir lig. NBA’de önemli olan oyuncular, oyuncu merkezli bir sistem var. Siz ise Avrupa’da çok dominant koçlarsınız. Sizin burada takım yönetebileceğinizi düşünmüyoruz’. Bunu tam olarak böyle söylemiyorlar ancak konuşurken hissedebiliyorsunuz.
Bir ilki yapıyor olmak çok güzel bir şey. Her zaman için de NBA’den bir takımdan teklif gelse çekinmeyeceğimi söylüyorum ama onların böyle bir düşüncesi olmadığını görüyorum. Onlar sadece ‘Burada birkaç sene asistan koçluk yaparsın’ diyor.
Messina bunu yaptı. Popovich’in yanına gitti ve dört-beş sene asistan koçluk yaptı, o bile başantrenörlük teklifi almadı. O yüzden açıkçası ben zor görüyorum ama isteyen olursa da ileride oturur konuşuruz.”
Ergin Ataman, 2021-22 sezonunda EuroLeague’de Yılın Koçu ödülüne de layık görülmüştü.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı