Son Dakika

Erhan Usta kimdir?

Erhan Usta, MHP'den ihraç edildikten sonra İYİ Parti saflarına katıldı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta hakkında detaylı bilgi Erhan Usta kimdir içeriğimizde...

GÜNDEM 12.06.2021, 16:00
7
Erhan Usta kimdir?
Erhan Usta uzun yıllardır MHP çatısı altında siyaset yaptı. Samsun Milletvekili olarak Meclis’te MHP’yi temsil etti. Bir süre MHP'nin TBMM Grup Başkanvekilliği görevini yürüten Erhan Usta, Cumhur İttifakı ile ilgili açıklamalarının ardından MHP yönetimi tarafından disipline sevk edilmişti. Erhan Usta, 16 Ocak 2019 tarihinde MHP'den ihraç edildi.  Erhan Usta bu gelişmenin ardından 9 Eylül 2020 tarihinde İYİ Parti’ye katıldı. Erhan Usta, İYİ Parti’de Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta TBMM’de yer alıyor.
Erhan Usta’nın hayatı merak edilenler arasında yer alıyor. Erhan Usta nereli, kaç yaşında gibi soruların cevapları Erhan Usta kimdir biyografi içeriğimizde…

Erhan Usta, 1966 yılında Samsun Havza doğumlu, ekonomist ve planlama uzmanıdır. İlk ve orta öğrenimini Havza 25 Mayıs İlkokulu ve İmam Hatip Lisesinde tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünü bitiren USTA, ABD Northeastern Üniversitesinde İktisat Politikası ve Planlama dalında bölüm birincisi olarak master derecesi almıştır. Celal Bayar Üniversitesi İktisat Ana Bilim Dalında doktora çalışması devam etmektedir.
Erhan Usta, kariyerine Devlet Planlama Teşkilatında Uzman Yardımcısı olarak başlamış, Türkiye'de Yerel Yönetimlerin Finansmanı konulu teziyle Uzman olmuştur. Devlet Planlama Teşkilatında, Daire Başkanı, Genel Müdür, Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapmış, 2001-2015 yılları arasında, kalkınma planı, orta vadeli programlar ve yıllık programlar ile makroekonomik politika hazırlıklarının teknik koordinasyonunu yürütmüştür.
Kamu gelir ve harcamaları, kamu finansmanı, KİT ve sosyal güvenlik finansmanı; para politikası ve enflasyon; büyüme, ödemeler dengesi, sanayileşme; bankacılık, sigortacılık ve sermaye piyasaları; mahalli idareler; stratejik planlama ve iç denetim USTA'nın bugüne kadar gerek uzman gerekse yönetici olarak çalıştığı alanlardır. Yaklaşık 26 yıllık bürokrasi hayatında bakanlıklarla ve hükümetlerle en üst düzeyde kesintisiz çalışmıştır.
Milliyetçi Hareket Partisinden 25. 26. ve 27. dönemde Samsun Milletvekili seçilmiştir. İki yıl süreyle MHP Grup Başkanvekili olarak görev yapmıştır. Ocak 2019-Eylül 2020 tarihleri arasında bağımsız olarak görev yaptıktan sonra, 09.09.2020 tarihinde İYİ Parti Grubuna katılmıştır.
Usta, 1 Ekim 2020 tarihi itibarıyla, İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı (Genel Başkan Yardımcısı) ve Samsun Milletvekili olarak görevine devam etmektedir.
Erhan USTA, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına bağımsız olarak aday olmuş %21,08 oy oranıyla seçimi tamamlamıştır.
İyi düzeyde İngilizce bilen Usta, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı