Eriksen'e ilk müdahaleyi gerçekleştiren doktor o anları anlattı

Danimarka-Finlandiya maçında bilinci kapanan ve kalp masajı yapılan Christian Eriksen'in yeniden hayata dönüşünü olayın en yakın şahidi Danimarka Milli Takımı Doktoru Morten Boesen anlattı.

SPOR 13.06.2021, 00:30
4
Eriksen'e ilk müdahaleyi gerçekleştiren doktor o anları anlattı
Danimarkalı Christian Eriksen, takım arkadaşının sol kanattan taç atışını kullandığı 42. dakikada kendisini yere bıraktı. Olay sonrası sahaya giren sağlık ekipleri, 29 yaşındaki futbolcuya kalp masajı yaptı. Bu sırada Eriksen'in etrafında çember oluşturan futbolcular, sağlık ekiplerinin müdahalesini endişeyle izledi. Saha içinde 10 dakika müdahale edilen ve hastaneye götürülen Eriksen'in bilincinin açık olduğu ve durumunun stabil olduğu ifade edildi.

Eriksen'in yanına gittikten sonra oyuncunun nabzının yavaşladığını söyleyen Boesen, "Christian yere düştüğünde sahaya çağrıldık ve yanına gittiğimizde nefes alıyordu, nabzını da hissettik ancak bu durum çok çabuk değişti, hayatta tutmak için müdahale etmeye başladık. Neyse ki hayata tutundu ve hastaneye gitmeden önce onunla konuşabildim. Hastaneye detaylı kontroller için gitti" ifadelerini kullandı. Boesen, Eriksen'in ailesiyle konuşmadığı için daha fazla detaya giremeyeceğini de belirtti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı