Son Dakika

Erkan Baş'tan Sinan Ateş çıkışı: Vekillerle boy boy fotoğrafları var

TİP Genel Başkanı Erkan Baş'tan Sinan Ateş açıklaması geldi. AKP’yi “yüzyılın yalancısı” ilan ettiklerini belirten Baş "Şüphelilerin, vekillerle boy boy fotoğrafları çıkmış" dedi.

SİYASET 04.01.2023, 20:20
7
Erkan Baş'tan Sinan Ateş çıkışı: Vekillerle boy boy fotoğrafları var
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, bugün İstanbul İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.  AKP’yi “yüzyılın yalancısı” ilan ettiklerini belirten Baş, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili "Şüphelilerin, vekillerle boy boy fotoğrafları çıkmış" dedi.
Baş şunları söyledi:
"Geçtiğimiz cuma günü Ankara’nın göbeğinde bir siyasi cinayet işlendi. Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş sokak ortasında öldürüldü. Ailesi konunun konuşulmaması, üzerine gidilmemesini kamuoyundan talep ediyor ancak ülkenin başkentinde bir siyasi cinayetin tüm ayrıntılarıyla açığa çıkarılmaması kabul edilebilir bir şey değildir. Bu ülkenin yurttaşlarına karşı yapılacak çok büyük bir haksızlık olur. Olay son derece karanlık, karanlıkta tutmak isteyenler, karanlıkta kalmasını arzulayanlar var. Ben burada bütün zorluklara rağmen gazetecilikte ısrar eden gazeteci arkadaşlarımızın çabaları için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bu çabalar sayesinde faillerin nereden geldiği artık az çok belli olmuş durumda. Kendisi dışında herkesi terörist diye yaftalayanlar bu işin olağan şüphelileri durumundalar. Şüphelilerin, milletvekilleriyle yan yana yine fotoroman gibi boy boy fotoğrafları çıkmış. Kimin çanak tuttuğu, kimin azmettirdiği ortada. Bu çağ dışı, bu insanlık dışı zihniyet Türkiye için bir güvenlik sorunudur, bunu ifade etmemiz lazım.
Asgari ücret geçen hafta açıklandı, an itibarıyla söylüyorum, asgari ücret açlık sınırının bir tık üzerinde fakat ilk zamlı asgari ücret maaşlarını ne zaman alacağız? 1 Şubat’ta. İddia ediyorum, ilk yeni maaşı aldığımız gün, açlık sınırının altında kalacak. Ama bu beylere yetmeyecek, yetmez çünkü seçim yılı bile olsa diyorlar ki, 'Bizim derdimiz yandaş patronları bir zengin edelim. Zenginleri daha zengin edelim. Yandaş 3- 5 maaş almaya devam etsin, onun kaynağını bulmak lazım. Beyefendi sarayda sefa sürmeye devam edecek, bunun kaynağını bulmak lazım. O zaman ne yapacaksın? Memlekette milyonlarca işçi, milyonlarca memur, milyonlarca emekli asgari ücretin açlık sınırının altında bir ücretle yaşamaya devam etsin. Nasıl yaşarsan yaşa.' Bu ar damarı çatlamışlara, bu ülkeyi yoksullukta tüm maaşları asgari ücrette emekli aylıklarını da onun aşağı yukarı yarısında eşitlemeye çalışan bu haramilere, bu azgın azınlığa karşı yapabileceğimiz tek şey var. Hep birlikte duracağız, ayağa kalkacağız, haklarımızı gözümüzün içine baka baka çalmalarına izin vermeyeceğiz. Bunun hiç başka yolu yok."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı