Erol Mütercimler: Bu rejimle ben 30 dakika sonra diktatör olurum

Erol Mütercimler başkanlık sistemine ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulunarak "Bu rejimle beni Cumhurbaşkanı seçin 30 dakikada diktatör olurum" dedi.

GÜNDEM 15.09.2021, 08:35
30
Erol Mütercimler: Bu rejimle ben 30 dakika sonra diktatör olurum
Erol Mütercimler TV100 canlı yayınında başkanlık sistemine ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu. " Cumhurbaşkanlığı Sistemi"ni değerlendiren Mütercimler, "Şöyle bir şey söyleyeyim, daha bu konular tartışılırken ben işin en başında bunun yanlış olduğunu, Türkiye'ye hayır getirmeyeceğini söylemiştim" dedi.

"Hatta şöyle bir cümlem vardı benim, dedim ki 'Bakınız, bu haliyle getirdiğinizde beni cumhurreisi seçseniz ben 30 dakika sonra diktatör olurum, 35. dakikada ülkeyi faşizme götürürüm'. Çünkü bu iş hastalıklı şekilde yapıldı" diyen Mütercimler, başkanlık sisteminin FETÖ'ye karşı getirildiğine yönelik iddiaya karşı ise AKP'nin daha önce FETÖ ile kurduğu derin ilişkileri hatırlattı.
Öte yandan Mütercimler resmi YouTube hesabı üzerinden geçtiğimiz yılın Temmuz ayında yaptığı yayında başkanlık sistemini masaya yatırmış ve sistemin 2 yılda çöktüğünü belirtmişti.
Erdoğan'ın sisteme geçersek 'Türkiye'nin uçacağına' yönelik iddialarını hatırlatan Mütercimler, sandıkta Erdoğan'ın isteğinin Türk halkı tarafından kabul edildiğini ancak sisteme geçildiği 9 Temmuz 2018'den itibaren yaşananlara bakıldığında sistemin tam bir çöküş yaşadığını ve işsizliğin katlandığını, ekonomik verilerin dibe vurduğunu ve bu süreçte TÜİK ve hükümetin güvenilirliğini kaybettiğini, PKK'nın Suriye uzantısının Suriye'nin kuzeyinde fiili bir devlet kurduğunu ve süper güç ABD'den F-35'lerin alınamayarak dış politika ve ekonomi dahil hemen her alanda Türkiye'nin geriye gittiğini tespit etmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı