Erol Mütercimler: Kılıçdaroğlu aday olursa Tayyip Bey seçimi alır

Erol Mütercimler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aday olursa seçimin kaybedileceğini söyledi. Mütercimler, "Kemal Bey ile Tayyip Bey'i yarışa sokun, Tayyip Bey yüzde 55 ile seçimi alır." dedi.

GÜNDEM 14.01.2022, 15:10 14.01.2022, 23:41
4
Erol Mütercimler: Kılıçdaroğlu aday olursa Tayyip Bey seçimi alır

Siyaset Bilimcisi Dr. Erol Mütercimler, kendi YouTube kanalında yayınladığı videoda 2023'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için CHP ve İYİ Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın adayları hakkında değerlendirmede bulundu.

"Millet İttifakı'nın adayları arasında 3 tane güçlü aday görülüyor; Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş. Bunlar içerisinde Kemal Bey'in aday gösterilmemesi en doğru olandır." açıklamasında bulunan Mütercimler, "Söyleyeyim size: Kemal Bey ile Tayyip Bey'i yarışa sokun, Tayyip Bey yüzde 55 ile seçimi alır. Ekrem Bey ve Mansur Bey güçlü gözüküyor ama Ekrem Bey ile ilgili bir şey söyleyeyim: Bakın yaşı genç. Ekrem Bey'in Cumhurbaşkanlığı adaylığı iddiasından vazgeçmesi, aday olmadığını söylemesi gerekir." dedi.
"Doğru stratejinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın CHP'de kalması olacağını ve bu dönemi kaçırırsanız bir daha gider." diye konuşan Erol Mütercimler şu ifadeleri kullandı:

Devlet Bey bir şey söyledi. 'Buradaki araştırmalar yetmez, İBB Başkanı'nın görevinden alınması şarttır.'
Ekrem Bey için doğru olan bir dönem daha belediye başkanı olmasıdır. Bir dönem daha belediye başkanı olsun, İstanbul bir başka şehir olsun. Sonra CHP'nin genel başkanı olarak siyasal sistem değiştiğinde güçlü Başbakan olsun. Yaşı da ilerleyecektir bir süre sonra Cumhurreisliğine sonra gelir."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı