Ertuğrul Özkök darbeci Sisi’yi kahraman ilan etti, İslam’ı hedef aldı

Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, Mısır’da darbeyle görevden uzaklaştırılan Müslüman Kardeşler Teşkilatı ve İslam’ı hedef alırken darbeci Sisi’nin kahraman olduğunu iddia etti.

GÜNDEM 24.11.2022, 13:35 24.11.2022, 18:35
4
Ertuğrul Özkök darbeci Sisi’yi kahraman ilan etti, İslam’ı hedef aldı

Gazeteci Ertuğrul Özkök dün akşam TV100’de ekrana gelen “Cengiz İle Ahtapot” programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Dünya Kupası için gittiği Katar’da darbeci Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile ayakta üstü selamlaşıp görüşmesini değerlendirdi.
Ertuğrul Özkök, Mısır’ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi kanlı bir şekilde darbeyle indiren Abdülfettah es-Sisi rejiminin ülkesinde ‘kahraman’ olduğunu iddia etti.
Ertuğrul Özkök konuşmasında, hadsiz sözlerle Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvânü'l-Müslimîn) ve İslâm’ı hedef aldı.
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi’nin Müslüman dünyada çok önemli iş yaptığını savunan Ertuğrul Özkök, “Her ikisi de Müslüman dünyada çok önemli iş yaptı. Müslüman Kardeşleri hareketini yani siyasi İslam’ı siyaset sahnesinden sildiler. ve emin olun bundan sonra orada bunun üzerine daha başka bir demokrasi gelebilir.” dedi.
Ertuğrul Özkök’ün konuşması şöyle;
“Nereden, nereye geliyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşmiş Milletler’de ben o adamla aynı masaya oturup onu meşrulaştırmam dedi. Devlet başkanlarıyla ilgili ifadelerde üsluba dikkat etmek lazım. Bu üslupta bir nezaketin ötesine geçmemek. Neticede kız veya kızma o da kendi ülkesinde bir şeyi temsil ediyor. Bak şimdi Esad’a biz kızıyor olabiliriz ama adam şu anda ülkesinin %70’inde bir kahraman. Sisi de öyle her ikisi de Müslüman dünyada çok önemli bir iş yaptı. Müslüman Kardeşler hareketini, siyasi İslam'ı siyaset sahnesinden sildiler ve emin olun bundan sonra orada bunun üzerine daha başka bir demokrasi gelebilir.
Siyasi islam barışçı kalamıyor. O nedenle o ikisinin en azından bu konuda dünyaya Müslüman dünyasına bir hizmeti oldu. Müslüman Kardeşler Hareketi biliyorsun ki her tarafta çekildi, kalmadı. Türkiye’den gönderildi, kapatıldı.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı