Erzincan Havalimanı’na eski başbakanın ismi verildi

Düzenlenen törenle Erzincan Havalimanı’na 14 Nisan'da vefat eden eski Başbakan Yıldırım Akbulut’un ismi verildi.

AİLE 21.07.2021, 07:20
28
Erzincan Havalimanı’na eski başbakanın ismi verildi
Erzincan’da düzenlenen törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Mehmet Makas, Akbulut Ailesi katıldı.
Akbulut ailesi adına konuşan Yıldırım Akbulut'un kızı Prof. Dr. Çiğdem Kırca, "Sevgili babamız gençlik yıllarından başlayarak hayatının son anına kadar ülkeye hizmet için çalışmıştır. Ülkemizde çok şerefli görevleri yapmak ona kısmet olmuştur. Bu havalimanının Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı olarak adlandırılmasından dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Bugün bir araya gelmemizin sebebi çok değerli hemşerimiz ülkemizde bir faniye nasip olacak birçok önemli görevi Başbakanlık, Meclis Başkanlığı, Bakanlık Milletvekilliği ve en son Cumhurbaşkanlığı İstişare Kurulu Üyeliği gibi önemli ve onurlu görevleri yapan değerli büyüğümüz Yıldırım Akbulut'un ismini yaşatacak Erzincan Havalimanının isim değişikliği vesilesiyle bir araya geldik. Vefa bilmek önemli bir şeydir. kadir bilmek önemli bir şeydir biz de milletvekillerimizle bir araya geldik, dedik ki merhum Başbakanımızın adını ölümsüzleştirecek bir iş yapalım ve bu havalimanının isminin Yıldırım Akbulut olmasına karar verdik. Meseleyi Cumhurbaşkanımızı açtık Allah kendisinden razı olsun orada hiç tereddüt etmeden 'tabii' dedi derhal Ulaştırma Altyapı Bakanımız Adil Bey'e söyledi gerekli işlemler yapıldı ve bugün de buradayız. Vesile olan emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Başbakanımız Yıldırım Akbulut nasıl bir insandı diye sorarlarsa adam gibi adam, çok iyi bir insandı kime sorarsanız sorun, biz onu sevdik, o hak, hukuk bilen kibarlığıyla, dürüstlüğüyle Türk siyaset tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Erzincan Havalimanı'nın ismi, Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı olarak değiştirildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı