ESAM Dergisinin yeni sayısı okuyucu ile buluştu

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi İstanbul Şubesi tarafından 2020 yılında yayın hayatına başlayan Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar dergisinin yeni sayısı okuyucu ile buluştu.

KÜLTÜR SANAT 25.04.2021, 04:35
12
ESAM Dergisinin yeni sayısı okuyucu ile buluştu
Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi İstanbul Şubesi tarafından hazırlanan hakemli bilimsel dergi olan Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar dergisinin yeni sayısı yayınlandı. Batuhan Ustabulut, Dr. Halim Baş ve Doç. Dr. Hüsnü Koyunoğlu’nun editörlüğünde hazırlanan derginin ikinci cildinin birinci sayısında hukuktan eğitime, siyaset biliminden ekonomiye kadar birçok konu uzman isimler tarafından incelendi.  Derginin yeni sayısı hakkında konuşan editör Batuhan Ustabulut, “Dergimize gelen makalelerin seçilmesinde büyük bir özen göstermekteyiz. Türkiye’nin ilk düşünce kuruluşlarından birisi olan ESAM, bilimsel hakemli dergisiyle Türkiye’nin, İslâm dünyasının ve dünyanın meselelerini tartışmaya ve ihtiyaç duyulan çözümleri aramaya çalışma faaliyetini sürdürmekte kararlıdır. Dergimizin hedeflerinden birisi bilim çevrelerinde önemli yere sahip indekslerde taranır hâle gelmek ve yukarıda yer verilen meselelerle ilgili çözüm önerileri getirebilmeye katkı sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

Derginin yeni sayısında bulunan makaleler hakkında bilgi veren Ustabulut, “Bu sayıda Rabar Sleman Tanzimat döneminde Osmanlı Devleti ile Fransa arasındaki askerî ilişkileri incelerken Sümeyye Erkalan Coşkunsu Anayasa Mahkemesi’nin 2017 tarihinde verdiği bir karar üzerinden otomatik katılımlı bireysel emeklilik sözleşmelerini konu edinmiştir. Yusuf Kaçar organ ve doku ticareti suçunu makalesinde konu edinirken, Hasan Yalçın Marx ve Foucault’da iktidar, özgürlük ve mücadele kavramlarını mukayeseli olarak incelemektedir. Serhat Yüksel ve Hasan Dinçer’in müşterek çalışması Banka Yöneticilerinin Hizmet Geliştirme Önceliklerinin Bulanık QUALIFLEX ile Analiz Edilmesi başlığını taşırken Muhammed Maruf ve Mustafa Altıntaş’ın çalışması bir kamu üniversitesi üzerinden örgütsel demokrasinin örgütsel mutluluğa etkisini araştırmaktadır. Dergimizde yer verilen son çalışma ise Aynur Karaçoban ve Sevgi Tüzün Rad’ın Orta Gelir Tuzağından Çıkış: Kırsaldaki Genç Nüfusa İstihdam Sağlamak başlığını taşımaktadır” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı