ESDER 10. Olağan kongresini gerçekleştirdi

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) 10. Olağan Kongresi yapıldı.

GÜNDEM 16.07.2021, 04:35
29
ESDER 10. Olağan kongresini gerçekleştirdi
Milko kuruluşlarından olan Esnaf ve Sanatkârlar Derneğinin mevcut Başkanı Mahmut Çelikus, güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.
Esder 10. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Ostim Organize Sanayi Bölgesinin ev sahipliğini yaptığı Olağan Kongreye, başta Milko Kuruluşlar Genel Sekreteri İlyas Tongüç olmak üzere pek çok sayıda davetli katıldı.

Kongrede konuşan Milko Genel Sekreteri İlyas Tongüç, ESDER’in ülkemiz için önemli esnaf kuruluşu olduğunu söyleyerek, “Temenni ederim ki bu kongre ile ülkemizdeki tüm esnaf ESDER çatısı altında bir araya gelecek” dedi. ESDER’in alın terinin ve helal lokmanın mücadelesini verdiğinin de altını çizen Tongüç, “ESDER bu toprakların bin yıllık Ahilik teşkilatının ve kültürünün bugünkü ete kemiğe bürünmüş halidir” ifadelerini kullandı.

Kongrenin ev sahipliğini yapan ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus ise yaptığı konuşmasında dernek olarak çalışmalarına hız kazandıracaklarını kaydetti. Esnafın salgın döneminde yaşadığı mağduriyetlere de değinen Çelikus, esnafa verilen desteklerin genişletilmesi çağrısında bulunarak şunları söyledi: “Pandeminin başından beri güç durumda olan esnafa sağlanan kira desteği ve ödemelerde yapılan ertelemeler gibi kısmı destekler sürdürülebilirliğine katkı vermiyor. Çünkü delik büyük yama küçük. Bu yüzden esnaf ve sanatkarlara verilecek desteklerin devamı ve kapsamının genişletilmesi gerekiyor.”
ALİ EKBER METE - Milli Gazete

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı