ESDER Başkanı Çelikus: “EYT’li esnafımızın mağduriyeti çözülmeli”

Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (ESDER), iktidara EYT çağrısında bulundu. ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, “EYT’li esnafımızın mağduriyeti çözülmeli” dedi.

EKONOMİ 11.01.2023, 04:35
ESDER Başkanı Çelikus: “EYT’li esnafımızın mağduriyeti çözülmeli”
2,5 milyon kişinin yararlanacağı çözüm paketinin Meclis’e gelerek yasalaşması beklenirken Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çelikus, EYT düzenlemesi kapsamında esnaf ve sanatkârların sosyal güvenlik sorunlarının gündem olması üzerine yaptığı açıklamada, “Esnafın da 5000 iş günü ile emekli olması için atılan adımların takipçisi olacağız. Hemen hemen her gün 18 saat çalışan, sosyal güvenlik şemsiyesi altında olmasına rağmen bugüne kadar norm birliği sağlanamadığı için EYT’den yararlanamayan esnafın sesi olacağız. 5 bin gün sigortalı olan vatandaş emekli oluyorsa aynı şekilde esnaf ve sanatkârın da bu haktan yararlanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
EYT düzenlemesi kapsamının genişletilmesi gerektiğini belirterek konuşmasına devam eden Çelikus, sosyal devlet ilkesi anlayışına göre esnafında aynı haktan yararlanması gerektiğinin altını çizdi. Gerekli mercilerle temas halinde olduklarını kaydeden Çelikus, “EYT düzenlemesi kapsamında Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olan prim gün sayılarındaki farklılığın ortadan kaldırılmasının takipçisi olacağız. Prim gün sayısı yanında ‘2000 yılından önce oda, sicil ve vergi kaydı olduğu halde Bağ-Kur kaydı olmayan’ çok sayıda esnafın mağduriyetinin de EYT düzenlemesi kapsamında ele alınmasını istiyoruz. 2,5 milyon kişinin istifade ettiği düzenlemeden esnaf ve sanatkârın da yararlanmasının çalışma barışı açısından da elzemdir. Bu mağduriyeti çözmek bizim önceliğimiz haline geldi” dedi.
ALİ EKBER- ANKARA

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı