Eski dostundan Erdoğan'a sert sözler: Tescilli faizcisiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski yol arkadaşı Abdüllatif Şener'den AKP'ye yönelik zehir zemberek açıklama

SİYASET 23.10.2022, 10:10
Eski dostundan Erdoğan'a sert sözler: Tescilli faizcisiniz!
AKP kurucularından olan CHP milletvekili Abdüllatif Şener, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ı ve AKP'yi hedef aldı.
Sözcü yazarı Ruhat Mengi'nin sorularını yanıtlayan Şener,  "Türkiye'deki faiz çarkını bir bütün olarak incelediğiniz zaman Cumhuriyet tarihinin en faizci hükümetiyle karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz." dedi. Şener, Merkez Bankası'nın faiz indirme kararına ilişkin olarak, "Faiz haram diyorsanız, yüzde 10.5 ya da yüzde 50 olsa ne değişir?" değerlendirmesini yaptı. 
Şener sözlerine şöyle devam etti:

"Ben bunun bazı vatandaşlarımızın inançlarına hitabeden bir cümle olduğunu düşünmüyorum, bazıları öyle yorumlar yapıyorlar. “Faiz haramdır, biz faizle mücadele ediyoruz” meselesi. Yahu, 20 yıldır iş başındasın, 20 yıllık uygulamaların senin faizci olduğunu tescillemiş zaten, sonra faiz yüzde 10.5 olsa ne değişir, yüzde 20-30 olsa ne değişir, yüzde 5 veya 50 olsa ne değişir, faiz faizdir.
Dolayısıyla, faiz var olduğu sürece sen faizle mücadele etmiş olamazsın, yani insanların inançlarına uygun bir politika izlediğini söyleyemezsin, çünkü az veya çok faiz var. Türkiye'nin geçmiş dönemlerinde bundan çok daha düşük faizlerin olduğu dönemler olmuştur ama hiçbir zaman o dönemlerdeki hükumetler bunun inançla bağlantılı bir şey olduğunu anlatmaya çalışmamışlardır, buna ihtiyaç duymamışlardır.
Sen ekonomiden sorumlusun, “inanca dayalı olarak faizle mücadele ediyorum” diyerek ekonominin en temel göstergelerini bozarsan ki enflasyon en temel göstergelerden biridir, tüm vatandaşları kıvrandıran, açlığa sefalete sevk eden bir şeydir, bu sefer inançlarını da aşağılamış olursun. Vatandaş  “Bak bu hükümet inançlara uygun bir şey yapmaya çalışıyor ama daha fazla sıkıntı çekiyoruz” diye kendi inançlarını sorgulamaya başlamaz mı? Yani sırf kendi uyguladığı politikayı meşru göstermek için inançlara dayanırken, inançlara zarar veren bir söylem geliştirmiştir, hiçbir siyasetçi böyle bir tavır sergileyemez, sergilememesi lazım."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı