Eski milletvekilleri ve bürokratların gözü gece yarısında

Kısmı kabine değişiminin ardından bakan yardımcılarının da değişeceğine dair bilgilerin ardından AKP’li eski milletvekilleri yoğun mesaiye başladı.

GÜNDEM 04.05.2021, 04:35
15
Eski milletvekilleri ve bürokratların gözü gece yarısında
Bakan yardımcısı olarak atanmak isteyen eski milletvekilleri, yoğun görüşme trafiği gerçekleştiriyor. Bazı bürokratlar da atanmak için benzer çalışma yürütürken, söz konusu eski milletvekilleri ve bürokratların gözü her gün gece yarısında yayımlan Resmî Gazete’ye çevrildi.
Kabinede yaşanan kısmı değişimin ardından bakan yardımcıklarında ve genel müdürlüklerde değişim bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gece yarısı kabinede yapılan değişimle 2 bakan giderken 3 yeni bakan kabine girmişti. Söz konusu kabine değişiminde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kurulmasının ardından bazı atamalar yapılırken, diğer bakanlıklarda da ciddi değişimin olması bekleniyor.

Kabinde değişiminin ardından birçok bakanlıkta değişim bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı’nda üst düzey değişlerin yaşanacağı belirtiliyor. Bakanlıklara yeni bakan yardımcılarının atanacağına dair bilgilerin duyulmasının ardından eski milletvekilleri yoğun mesaiye girdi. AKP’li eski milletvekilleri boş olan bakan yardımcılığı koltuğu için mevcut bakanlar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için büyük çaba sarf ediyor.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesinin ardından bakanlıkların iç dinamiğinde yaşanan değişimle, söz konusu görevlere bürokratların yerine eski milletvekillerinin atanması tartışmaya neden oluyor. Bazı bakanların kendi ekibini kurmak için bakanlık içerisinden bazı isimleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiği belirtiliyor. Durum böyleyken, eski milletvekilleri ve bakanlık içerisinde atama bekleyen bürokratlar gece yarısı yayınlanacak Resmî Gazete’yi heyecanla bekliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı