Son Dakika

Eskişehir'de kuvvetli yağış sele neden oldu

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde sağanak nedeniyle oluşan selde bazı mahalleler hasar gördü. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

ÇEVRE 02.06.2023, 23:00
1
Eskişehir'de kuvvetli yağış sele neden oldu
Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde öğleden sonra başlayan kuvvetli yağışlar, yerel derelerin taşmasına ve sel felaketine yol açtı. AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı), DSİ (Devlet Su İşleri), itfaiye, sağlık, Seyitgazi Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri hızla bölgeye yönlendirildi. Selin etkisiyle Seyitgazi-Yazılıkaya kara yolu suyun getirdiği toprak ve ağaç dallarıyla kapandı, ancak iş makineleri yolun ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.
Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşırı yağışlar nedeniyle ilçeye bağlı birçok kırsal mahallede su baskını ve taşkın ihbarları aldıklarını bildirdi. Yarbasan, Sarıcailyas, Çatören, Sancar, Şükranlı ve Cevizli mahallelerinde yoğun yağış ve sel baskınlarının yaşandığını belirtti. Özellikle Çatören Deresi ve Yarbasan Deresi'nin taşmasıyla şiddetli sel akışlarının meydana geldiğini ifade etti.
Tepe, sel suları nedeniyle Yarbasan'da hayvan telefi olduğunu ve bazı bölgelerde mahsur kalan vatandaşların olduğunu belirtti. İş makineleriyle kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ve evlerin avlu duvarlarında birkaç yıkılan duvarın olduğunu aktardı. Ancak büyük bir felaketin oluşmaması temennisinde bulundu.
Bölgedeki Kunduzlar ve Çatören barajlarının durumunu kontrol ettiklerini ifade eden Tepe, dün yaşanan yoğun sel nedeniyle Kunduzlar Barajı'nın dolduğunu ve yağışın devam etmesi halinde Çatören Barajı'ndan da su bırakma durumunda kalacaklarını söyledi. Su bırakma işlemlerinin risk oluşturmayacak şekilde yapıldığını vurguladı.
Tepe, bölgede metrekareye yaklaşık 20 kilogram yağış düştüğünü ve bu nedenle derelerde taşkınların meydana geldiğini belirtti. Yağışın etkisini azaltması ve sel felaketinin kontrol altına alınması için ekiplerin aktif çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı