Estonya, Rusya'nın suçlamalarını reddetti!

Rusya, Aleksandr Dugin'in kızını öldürdüğünü iddia ettiği kişinin Estonya'da saklandığı varsayımında bulundu. Bu iddiaları Estonya redetti. Rusya'nın provokasyonlarından bir yenisi olduğunu açıkladı.

DÜNYA 23.08.2022, 19:00
Estonya, Rusya'nın suçlamalarını reddetti!
Estonya, Rusya lideri  Vladimir Putin’in 'beyni' olarak bilinen milliyetçi ve Kremlin yanlısı düşünür Aleksandr Dugin'in kızı Darya Dugina'yı öldürdüğü iddia edilen kişiyi sakladıkları iddialarını reddetti. 
Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Reinsalu, Rus siyaset bilimci Aleksandr Dugin'in kızı siyasi yorumcu Darya Dugina'nın ölümüyle Estonya'nın bağlantısı olduğunu gösterme girişimlerini provokasyon olarak nitelendirdi.
Reinsalu; Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) iddialarını, Rusya'nın provokasyonlarından bir yenisi olduğunu vurgulayarak konuya dair söylenecek başka bir şeyleri olmadığını kaydetti.

FSB, Dugin'in kızının Ukrayna vatandaşı bir kadın tarafından öldürüldüğünü iddia etmiş ve kadının Rusya’daki bazı görüntülerini paylaşmıştı.
Rus istihbaratı FSB, Dugina cinayetinin detaylarına ilişkin açıklamasında, "Suçun Ukrayna özel servislerince hazırlanıp işlendiği tespit edildi. Öldürme planı, 1979 doğumlu Ukrayna vatandaşı Natalya Vovk tarafından gerçekleştirildi. Vovk, 12 yaşındaki kızıyla 23 Temmuz'da Rusya'ya gelerek bilgi toplamak için Dugina'nın yaşadığı apartmanda daire kiraladı" ifadelerine yer vermişti.
Vovk'un saldırıdan sonra kızıyla Rusya'nın Pskov bölgesi üzerinden Estonya'ya kaçtığı iddia edilirken, bu kişinin Rusya'ya giriş yaparken Donetsk Halk Cumhuriyeti plakası, Moskova'da Kazakistan plakası ve ülke çıkışında ise Ukrayna plakası kullandığı aktarılmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı