Et çaldı tutuklandı

Ekonomik krizin günden güne daha da derinden hissedildiği Türkiye’de hırsızlıklar da ülke gerçeklerine göre değişiklik gösteriyor. İstanbul'da et çalan bir kişi polis ekipleri tarafından tutuklandı.

EKONOMİ 13.03.2023, 04:35
3
Et çaldı tutuklandı
Et fiyatlarındaki önlenemez yükseliş, et hırsızlarına adeta davetiye çıkardı. İstanbul Arnavutköy’de okulun mutfağından et çalan zanlı, polis ekiplerince yakalanarak tutuklandı. Arnavutköy’de yaşanan hırsızlık vakası, süt ürünleri fiyatlarının devasa artışlar göstermesi sebebiyle marketlerden kaşar peyniri çalma vakalarının artışını hatırlattı.

İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde eskiden çalıştığı okulun mutfağından et çalan zanlı, polis ekiplerince yakalanarak tutuklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki lisenin mutfağında bulunan etlerin çalındığı ihbarı üzerine çalışma başlattı. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ekipler, hırsızlık şüphelisinin, okulun eski görevlisi U.K. olduğunu tespit etti. Merkez Mahallesi’ndeki caddede ekiplerce yakalanan U.K, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, “iş yerinden hırsızlık” suçlamasıyla tutuklandı.

Hükümetin yıllardır sürdürdüğü yanlış hayvancılık politikasının eseri olan zamlar, üreticiyi de tüketiciyi de aynı ölçüde zorlamaya devam ediyor. Artan üretim maliyetleriyle baş edemediği için sattığı hayvanların yerine yenisini koyamayan yetiştiriciler, uzun süredir ülkedeki hayvan varlığının azaldığını dile getirerek, yetkilileri bu konuda acil önlem almaya çağırıyor.

Enflasyonun önlenemez yükselişinin en büyük etkilerinden biri de, geçtiğimiz yıl itibarıyla süt ürünleri sektöründe görülmüştü. Beyaz peynir, süt, yoğurt, tereyağı gibi süt ürünleri çok kısa bir sürede yüzde 300’e varan oranlarda zamlanmıştı. Süt ürünleri hâlâ zamlanmaya devam ederken, marketlere dadanan kaşar peyniri hırsızları gazete ve televizyonlarda haber olmaya devam ediyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı