Et yahnisi nasıl yapılır? Adım adım ev yapımı et yahnisi tarifi

Büyüklerimizin yaptığı gibi bir et yahnisi nasıl hazırlanır? Bugünün et tarifi ile bir kez daha en geleneksel sofralara uzanacağız.

AİLE 15.06.2021, 22:15
18
Et yahnisi nasıl yapılır? Adım adım ev yapımı et yahnisi tarifi
Bugün en basit ve en klasik tarzda haşlanmış et yahnisi tarifi derledik. İyi haşlanmış et hazırlamanın birçok yolu vardır. Bugünün yemeği, minimum emekle yapacağımız et yahnisi.
Bugün size getirdiğim dana güveci, hem günlük menümüz hem de özel günler için tüm aile için evde pişirilebilecek mükemmel yemeklerden biri olacak. Herkesin seveceğinden emin olduğum lezzetli ve yumuşak bir güveç. Tüm bu tür güveçlerin zaman aldığı ve istenen sonucu elde etmek için onları dikkatli ve acele etmeden pişirmek gerektiği doğrudur. Ancak ilk süreci zorlaştırabilir veya kolaylaştırabiliriz.

Zevkimize göre bir güveç elde etmenin anahtarı, pişirme sürelerine uymanın yanı sıra seçilen ettedir. İyi bir güveç, saatlerce pişirme ve düşük ısı gerektirir. Geleneksel bir tencerede veya güveçte pişirmek tercih edilir ve düdüklü tencereyi tercih edersek, tüm malzemelerin aynı pişirme noktasına sahip olmadığını unutmamalıyız. Benim tavsiyem o kadar vaktiniz yoksa önce düdüklü tencerede hazırlayın ve son dokunuşu geleneksel güveçte verin.
Daha fazla hazırlayacaksanız ve dondurmak istiyorsanız, bu yahniyi olduğu gibi hazırlamak daha iyidir. Buzdolabından çıkardığımızda bir gece önceden buzdolabında çözdürüyoruz. Çözüldükten sonra, mükemmel gidecek küçük bir beyaz pirinçle ona eşlik edebiliriz. Klasik patatesleri olmayan bu yahniye mükemmel bir eşlik.
Bu güveç çok yayılıyor çünkü sosu çok lezzetli ve mutlaka üzerine ekmek sürerek yiyeceksiniz. Çoğu güveçte olduğu gibi, yemek günden güne iyileşir, bu nedenle bu tarif, bir gün önceden hazırlanabilme rahatlığına sahiptir. Ayrıca, yeniden ısıtıldığında taze yapılmışla aynı veya daha iyi olacağından şüpheniz olsun.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı