Ev sahipleri kirayı artık yıllık peşin kira istiyor!

Ev sahipleri "düzenli ödenmez" endişesiyle kiraya verdikleri evlerinden kirayı artık yıllık peşin kira istiyor.

EKONOMİ 08.08.2022, 07:45
1
Ev sahipleri kirayı artık yıllık peşin kira istiyor!
Ev sahipleri, "düzenli ödenmez" endişesiyle kirayı yıllık istemeye başladı.
Geçmişte yabancıya yönelik bu talebin artık tüm piyasaya yayıldığını belirten emlakçılar, “Mülk sahibi fiyatların ne kadar arttığını biliyor, kirayı tahsil edememekten çekiniyor. ‘Yerli yabancı fark etmez yıllık ödeme almadan evi vermem’ diyorlar. Zaten bütçesine uygun ev bulamayan vatandaş bu şartı duyunca mecburen geri dönüyor. Genelde yabancılar kiralıyor” dedi.
Fahiş zam talepleri, evi yüksek fiyatla başkasına kiralamak için yapılan tahliye baskıları hâlâ sürerken, son dönemde kiraların tahsil edilememesi sorunu da artmaya başladı. Bu nedenle çok sayıda mülk sahibi artık yıllık peşin kira istiyor.
Halkalı bölgesindeki bir emlak uzmanı ise ev sahipleri ve kiracı arasında yaşanan anlaşmazlıklara dikkat çekerek şunları söyledi:

İstanbul Bahçeşehir’deki bir başka sektör temsilcisi ise, “Geçmişte kötü tecrübe yaşayan ev sahipleri bu yolu seçiyor. Bunu önlem olarak görüyorlar” dedi.
“Bugün piyasada ‘kiracı düzenli ödeme yapmaz’ korkusu var. Bu nedenle 6 aylık ya da yıllık peşin istiyorlar. Kira geliri ile geçinen ya da kredi ödemesi olan ev sahibi düzenli ödeme alamamaktan endişe ediyor. Lüks sitelerde de, mahalle arasında 30-40 yaşında apartmanlarda da peşin talep ediliyor. Eskiden genel uygulama 1 ya da 2 kira depozitoydu. Şimdi 3 depozito altında isteyen yok.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı