EYT, asgari ücret ve sözleşmeli memur: Bakan Bilgin'den flaş açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), sözleşmeli personele kadro konusunda açıklama yaptı. Bilgin, "Orada hepsini konuşacağız" dedi.

EKONOMİ 08.11.2022, 13:50
3
EYT, asgari ücret ve sözleşmeli memur: Bakan Bilgin'den flaş açıklama
Kamu ve özel sektörde çalışan milyonlarca kişi yıl başında ne kadar zam alacağını merakla bekliyor. Çalışanların yanı sıra emeklilik için yaşa takılan EYT'liler ve kadro bekleyen kamu personelleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından gerekli düzenlemelerin yapılmasını bekliyor.
Ankara’da yoğun bir mesai harcanırken gözler ekonomi yönetiminden gelecek açıklamalara çevrildi. Asgari ücret, EYT ve sözleşmeli memura kadro konusunda son açıklama ise Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmelilere kadro konusunda "Kamu kuruluşları ile görüşmelerimiz devam ediyor, görüştüğümüz bir iki konu daha var. Bazı kamu kuruluşlarının talepleri var. Onları ele alıp, onların durumunu inceliyoruz. Sözleşmeliler kapsamında biliyorsunuz 500 bin civarında kişi yer almaktadır" dedi. 

Geçici işçi, taşeron ve EYT ile ilgili soruyu da yanıtlayan Bilgin "Şu anda üzerinde yoğunlaştığımız konu sözleşmeli çalışanlar konusudur. Sözleşmelilerle ilgili talepleri değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Bir basın mensubunun asgari ücretle ilgili sorusunu da yanıtlayan Bilgin "Asgari ücret benim veya herhangi birisinin açıklayacağı bir konu değil. Asgari Ücret Tespit Komisyonunu aralık ayında toplayacağım, orada hepsini konuşacağız. Bunların hepsi komisyonda konuşulacak konulardır” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı