EYT düzenlemesi ne zaman Meclis’e gelecek? Bakan Bilgin açıkladı

EYT düzenlemesiyle ilgili açıklama yapan Bakan Bilgin, "Süreç aşama aşama ilerleyecek. Ocak ayı içinde Meclis'e ileteceğiz. Meclis kararını verecek" dedi.

EKONOMİ 29.12.2022, 21:55
3
EYT düzenlemesi ne zaman Meclis’e gelecek? Bakan Bilgin açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Beştepe’de düzenlediği basın toplantısında, EYT konusunda yapılan çalışmayı açıkladı.
Düzenlemeyle yaklaşık 2 milyon 250 bin kişinin daha emekli olma hakkına kavuştuğunu belirten Erdoğan, emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırının uygulanmayacağını belirtti.
Erdoğan, “Yaş şartı olmadan emekliliğe imkan sağlayan düzenlemeyi eski sistemdeki SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın mevcut yapıdaki herkes için geçerli kılıyoruz. Taşerondan kadroya alınanlardan hemen emekli olmayı tercih etmeyecekler için ayrı bir geçiş düzenlemesi hazırlıyoruz. Emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edecek vatandaşlarımız için sosyal sigorta prim teşviki getiriyoruz. Amacımız emeklilik sonrası çalışan vatandaşlarımızın bunu kayıtlı olarak sürdürmelerini sağlamaktır” dedi.

Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Düzenlemenin Meclis’e geleceği tarihle ilgili Bilgin, “Süreç aşama aşama ilerleyecek. Ocak ayı içinde Meclis’e ileteceğiz. Meclis kararını verecek” ifadelerini kullandı.
EYT’lilerin yaş ortalamasıyla ilgili de Bilgin, “EYT’lilerin yaş ortalaması neredeyse 50. Bunların içinde hemen emekli olacakların ağırlıklı ortalaması 50 yaşın üzerinde. Dolayısıyla Türkiye’nin bunu yapması doğru bir zaman” dedi.

Vatandaşlara e-devlet üzerinden de başvuruda bulunulabileceğini hatırlatan Bilgin, “Yasalaştıktan sonra başvurular kabul edilecek. Yasal süreç tamamlandıktan sonra başvuru süreci başlayacak. e-Devlet üzerinden gerekli tüm hazırlıklar yapıldı başvurular için” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı