EYT ne zaman Meclise gelecek, ne zaman yasalaşacak?

EYT son dakika haberleri... EYT, düzenlemesini içeren kanun teklifi iki gün önce meclise sunuldu. EYT yasalaşma süreci başladı. #MilyonlarınGözüKomisyonda etiketiyle EYT yine Twitter'da TT oldu.

GÜNDEM 02.02.2023, 18:10
1
EYT ne zaman Meclise gelecek, ne zaman yasalaşacak?
EYT son dakika haberleri... Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT düzenlemesi 30 Ocak Pazartesi günü Meclis Başkanlığına sunuldu. Milyonların heyecanla beklediği EYT ne zaman Meclise gelecek sorusuna cevap AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan geldi. Bugün EYT yasa teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülüyor. Görüşmelerde staj ve çıraklık sigortası emeklilik başlangıcı sayılması konuları da ele alındı. Peki, EYT ne zaman Meclise gelecek, ne zaman yasalaşacak?
Bugün, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren kanun teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmeleri başladı.
CHP milletvekilleri, görüşmelere geçilmeden önce, EYT'lilerin mağdur olmaya devam ettiğini öne sürerek, düzenlemenin "prim gün sayısı mağduru", "çıraklık ve stajyerlik mağduru" ile "deprem mağduru" ortaya çıkaracağını dile getirdi ve teklifin kapsamının genişletilmesini istedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, teklifin basit, sade, uygulanabilir, en geniş kapsamlı ve eşitlikçi olduğunu belirtti. Akbaşoğlu "Prim gün sayısı, çalışma süresi ve yaş şartından iki şartı yerine getirenler yani prim gün sayısını ve çalışma süresini dolduran istinasız herkes emekli olmaya hak kazanacak. Yaptığımız düzenlemenin özü bu. Başka bir şart ilave etmek asla söz konusu değil." sözlerini ekledi.
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Plan ve bütçe komisyonu EYT gündemiyle ilgili bugün çalışmalara başladı. Bugün komisyon çalışmalarının bitmesini öngörüyoruz. Nihayetinde tüm gündemin önüne alarak haftaya Salı genel kurulda görüşmeyi planlıyoruz" dedi.
EYT düzenlemesini içeren kanun teklifi, bugün komisyonda görüşüldükten sonra Meclise gelecek. Meclis oylaması sonrasında kabulü halinde yasalaşacak. Ertesi gün ise Resmi Gazete'de EYT yasası yayınlanacak. Önümüzdeki haftaya Meclise gelmesi beklenen EYT, Şubat ayında yasalaşması bekleniyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile açıklamasında Şubat'ta yasalaşmasını, Mart'ta ise ilk maaşların hesapta olmasını beklediklerini söylemişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı