EYT, Perşembe günü komisyonda

EYT ile ilgili kanun teklifinin Perşembe günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na gelmesi planlanıyor. Teklifin komisyon çalışmalarının aynı gün tamamlanması bekleniyor.

GÜNDEM 01.02.2023, 04:35
4
EYT, Perşembe günü komisyonda
EYT ile ilgili kanun teklifinin Perşembe günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na gelmesi planlanıyor. Teklifin komisyon çalışmalarının aynı gün tamamlanması beklenirken, düzenlemeyle ilk etapta 2,2 milyon kişinin emekli olacağı belirtiliyor. 
Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili kanun teklifi Perşembe günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) gündemine geliyor. Teklifin Perşembe günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesi planlanıyor.
Teklifle, 8 Eylül 1999 öncesi şartları sağlayanlar emekli olacak ve yaş sınırı olmayacak. EYT yasası 4,7 milyon vatandaşı kapsayacak. İlk anda 2 milyon 250 bin kişi emekli olacak. Prim günü ve sigortalılık süresini tamamlayan istediği zaman emekli olabilecek. SSK, BAĞ-KUR, emekli sandığı ayrımı olmayacak. Emekli olup çalışanlar için prim teşviki verilecek. Emekli olup yeni sözleşme ile beraber EYT’liler çalışabilecek. EYT’li bir vatandaşın hemen emekli olma gibi bulunmayacak. İlk maaş ise Mart ayında alınacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı