Son Dakika

EYT sorunu çözülmeli!

Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, çalışma hayatında son günlerde yaşanan sorunlar ile ilgili gazetemize konuştu. Arslan, yüz binlerce EYT’linin yaşadığı mağduriyetin sona ermesi için çağrıda bulundu.

GÜNDEM 18.06.2022, 05:30
3
EYT sorunu çözülmeli!
Son yıllarda fiyatlarda yaşanan yüksek artışın asgari ücretlilerin alım gücünü iyiden iyiye düşürdüğünü belirten Arslan, asgari ücrete yapılan zammın enflasyon nedeniyle yok olduğunu da ifade etti.
Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Çalışma hayatının öne çıkan gündem başlıklarını değerlendiren Arslan, emeklilikte yaşa takılan milyonlarca vatandaşın yaşadığı mağduriyetin sorunu için çağrıda bulundu. EYT sorununun IMF kaynaklı bir sorun olduğunu ifade eden Arslan, “IMF’nin bize attığı en son kazık ta bu EYT sistemidir. İnsanlar işe girerken, 5 bin iş günü, 15 yıl sigortalılık, 55 yaş gibi bir kısım temel sorumlulukları yerine getirmelerine rağmen, yolda kurallar değiştirildi ve önümüze emeklilikte yaşı bekleyenler gibi bir kaos ortaya kondu. Bugün 100 binlerin üzerinde insanların primlerini ödedikleri halde emekli maaşı alamama durumu Türkiye’ye yakışmayan bir durum” dedi.

Arslan, son yıllarda fiyatlarda yaşanan yüksek artışın asgari ücretlilerin alım gücünü iyiden iyiye düşürdüğünü ve asgari ücrete yapılan zammın enflasyon nedeniyle yok olduğunu ifade eden Arslan, işçilerin omuzlarına yüklenen bu geçim derdinin hafifletilmesini istedi. Sendikal örgütlenmeye ve kazanımlara karşı büyük bir direnç gösterildiğini ve engellenmeye çalışıldığının altını çizen Arslan, şunları kaydetti: “Belediyelerle bazı üniversitelerin rektörleri ile sorunlar yaşamaya devam ediyoruz. Ocak ayındaki ücretlerimiz enflasyon karşısında sıfıra inmişken, toplu sözleşmeleri uygulamama anlayışını kabul etmek ve bunu mazur görmek söz konusu olamaz.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı