Son Dakika

EYT ve kadroya geçişte açıklama gelmedi, gözler düzenlemede

Pazartesi günü yapılan kabine toplantısının ardından sözleşmeli kamu çalışanlarının kadroya geçişi ve “Emeklilikte Yaşa Takılanlar”a ilişkin açıklama beklentisine karşın bu gerçekleşmedi.

EKONOMİ 26.10.2022, 07:20
1
EYT ve kadroya geçişte açıklama gelmedi, gözler düzenlemede
Çalışmalarda sona yaklaşıldığı ifade edilen sözleşmeli kamu çalışanlarının kadroya geçişine ilişkin gözler pazartesi günü düzenlenen kabine toplantısındaydı. Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözleşmelilere kadroya ilişkin bir açıklamada bulunmayınca, açıklama bekleyen 500 bin sözleşmeli çalışan başka açıklamaları beklemeye başladı. Sendikalar ise sözleşmelilere kadro düzenlemesinin tüm sözleşmelileri kapsaması için çağrıda bulundu.
Sözleşmeli personelin kadroya geçişine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Memur-Sen olarak sözleşmeli personellerin istisnasız olarak kadroya geçirilmesini istediklerini belirterek, “Sözleşmelilerin tamamının kadroya geçirilmesini talep ediyoruz. 3+1 gibi seçenekleri kabul etmiyoruz. 500 bin kişi göz ardı edilmemeli” dedi.
Başka yasa veya kanunun ortaya çıkması durumunda yeni sorunların gündeme gelebileceğinin altını çizen Tonbul, “2 milyonun üzerinde yeni alınan memur, 500 binin üzerinde sözleşmeli personel var. Bunlardan daha önce kadroya alınanlar var. Bunlardan herhangi bir sıkıntı duyulmuyor. Kamu bütçesine herhangi bir zararları yok. Hatta faydaları var.” ifadelerini kullandı.
Sözleşmeli çalışanlara kadro düzenlemesine ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sona yaklaşıldığını belirterek, son bir toplantının daha yapılacağını ifade etmişti. Sürece ilişkin yaptığı açıklamada Bilgin, önceliğin 4/B’li personele verildiğini ifade etmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı