Son Dakika

EYT'de çifte ikramiye... Kurban bayramı ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Bayram ikramiyesi emekliler için önemli. EYT sonucu emekli olanlar da ilk bayram ikramiyelerini geçen ay aldı. Kurban bayramında da alacaklar. Peki, kurban bayramı ikramiyesi ne zaman ödenecek?

EKONOMİ 20.05.2023, 13:05
EYT'de çifte ikramiye... Kurban bayramı ikramiyesi ne zaman ödenecek?
EYT düzenlemesi sonrası ilk emeklilik başvuruları yapıldı. Emekli aylığı bağlama işlemleri devam ederken EYT emeklileri de bayram ikramiyesi alıyor. EYT emeklilik işlemleri bitenler ilk bayram ikramiyeleri geçtiğimiz Ramazan bayramında aldı. Peki, EYT'li emeklililer kurban bayramı ikramiyesi ne zaman ödenecek? Detaylar haberimizde... 
EYT yasası sonrası emekli aylığı için başvuru yapanlar ilk maaşlarını geçtiğimiz ay almaya başladı. Bununla beraber ilk Ramazan bayramı ikramiyesi de hesaplara yatırıldı. EYT'lilerden aylık başvurusu yapmış olanlar da bu ödemeden yararlanacak. . Bayram ikramiyesi yaşlılık, malullük, ölüm aylığı alanlara ve diğer belirli gruplara veriliyor.
EYT düzenlemesiyle emekli aylığı bağlananlar da ikramiye alabiliyor.  31 Mayıs'a kadar başvuru yapanların emekli aylığı 1 Haziran tarihi itibariyle bağlanmış olacak. Tüm emeklilere Kurban Bayramı ikramiyesi 28 Haziran'a kadar ödenecek.
EYT'lilerden emekli aylığı başvurusunu 31 Mart'a kadar yapmış olanlar Ramazan Bayramı ikramiyesini aldı ve haziran ayında Kurban Bayramı ikramiyesinden yararlanacak. Kurban Bayramı ikramiyesi için bayramın bulunduğu ayda emekli aylığının bağlanmış olması gerekiyor. İkramiye 19-27 Haziran tarihleri arasında ödenecek ve emeklilere 2 bin lira verilecek. Ölüm aylığı veya iş göremezlik ödeneği alanlara da oranına göre ödeme yapılacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı