EYT'liler Erdoğan'a sandığı gösterdi! Sabırsızlıkla bekliyoruz

Milyonlarca EYT mağduru vatandaş artık mağduriyetlerinin çözülmesini istiyor. Gönül Boran Özüpak, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözülmesi için Erdoğan'a seslendi, seçimi işaret etti.

GÜNDEM 13.01.2022, 17:00
1
EYT'liler Erdoğan'a sandığı gösterdi! Sabırsızlıkla bekliyoruz
EYT'liler sorunlarının bir an önce çözülmesini talep etmeye devam ediyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarına artık bir çözüm getirilmesi gerektiğini belirterek, “Bütün muhalefet partileri haklılığımıza inanıyor ve bu inançla da biz, artık bu mağduriyetin bitirilme sonucunda eğer bir seçimse seçimi sabırsızlıkla bekliyoruz. Hükümetimize defalarca ulaşma çabasında olmak istedik. Sayın Cumhurbaşkanımıza defalarca yazılar yazdık, mektuplar yazdık. Özel kalemine dosyalar gönderdik, Türkiye genelinde topladığımız imzalarla. Ama maalesef bu anlamda olumlu, olumsuz hiçbir şekilde cevap gelemedi.” dedi.İktidara hiçbir şekilde ulaşamadıklarını ve bütün muhalefet partilerinin kendilerini desteklediğini belirten Özüpak, özetle şunları söyledi:
Muhalefet partileriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Genel başkanlarla, çözüm önerilerinin sunulmasıyla ilgili görüşmelerimiz hız kazanacak. Evet, biz kazanılmış hakkımızı istiyoruz. Biz lütuf istemiyoruz, biz hibe istemiyoruz, biz sosyal yardım istemiyoruz. Sadece bizden isteneni fazlasıyla yerine getirenler olarak ‘Haklarımızı iade edin’ diyoruz. Bütün muhalefet partileri haklılığımıza inanıyor ve bu inançla da biz, artık bu mağduriyetin bitirilme sonucunda eğer bir seçimse seçimi sabırsızlıkla bekliyoruz. Hükümetimize defalarca ulaşma çabasında olmak istedik. Sayın Cumhurbaşkanımıza defalarca yazılar yazdık, mektuplar yazdık. Özel kalemine dosyalar gönderdik, Türkiye genelinde topladığımız imzalarla. Ama maalesef bu anlamda olumlu, olumsuz hiçbir şekilde cevap gelemedi. Hep ötelenmeye devam edildi. Sayın Çalışma Bakanımız Vedat Bilgin Bey’den de randevu istedik. Yine buna bir cevap gelmedi. Biz de diyoruz ki ‘Artık yeter’. Emeklilikte yaşa takılanların sorunu çözümsüz değildir. Çözüm bellidir. Emeklilik hakkımızın iade edilmesi ve insanca yaşayabileceğimiz bir maaşla aylık bağlanma oranlarının iyileştirilmesiyle, eski seviyeye getirilmesiyle biz de artık kurduğumuz hayalleri gerçekleştirmek istiyoruz. Çocuklarımızı maddi sorunsuz büyütmek istiyoruz, ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz. Evimizde, ocağımızda tenceremizin kaynamasını istiyoruz.
“Emeklilikte yaşa takılanlar yıllardır mücadele veriyor. Bu mücadelenin adı, Anayasal hakkımız olan emeklilik hakkımızın iade edilmesi. Emeklilikte yaşa takılanlar eşitlik ilkesinden mahrum bırakıldı. Emeklilikte yaşa takılanlar, yasaların öngörülebilirlik ilkesi hiç sayılarak, 2 ile 17 yıl arasında yaş haddi getirilerek Anayasal haklarından mahrum bırakılmış oldu. Bugün muhalefet partileri diyor ki ‘Evet, emeklilikte yaşa takılanlar haklıdır ve sizlere bu hakkının biz vereceğiz’ diyor ama maalesef iktidar olan partiler bizi genç görüp, Anayasal hakkımız olan emeklilik hakkımızı göz ardı edip bize algılarla yaklaşıyor. ‘Bütçeye yüksünüz’ diyorlar. ‘Daha gençsiniz’ diyorlar. Oysaki biz, yıllarca primlerimizi ödedik. Yıllarca vergilerimizi verdik. Kadınlara 20 yıl, 5 bin prim günü istendi, erkelere 20 yıl, 5 bin prim günü istendi ve biz, bunu ikinci tura dönen insanlar olarak fazlasıyla yerine getirmiş olduk. Zorunlu halde sistemde bırakılıyoruz, çalışan arkadaşlarımız için. Bir mağduriyet de çalışmayan, çalışamayan arkadaşlarımız var. Niye? Yaşından dolayı iş bulamıyor ya da iş bulsa maaşının düşüklüğüyle, her ay asgari ücretten maaş alan bir arkadaşımın her ay bağlanacak olan emekli aylığından düşüşle maalesef ki kayıtsız, sigortasız çalışma ortamına sevk ediliyor. Bizler işçiyiz, bizler emekçiyiz, bizler alın teri dökenleriz diyoruz ve Anayasal hakkımız olan emeklilik hakkımızı istiyoruz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı