Eyüp Sabri Göncü : En İyi Üniversiteler Biyoteknolojiye Yöneliyor

Eyüp Sabri Göncü yönetimindeki Dollvet Biyoteknoloji uzman kadrosuna ve sektöre yeni nesil çalışanlar kazandırmanın üzerinde hassasiyetle duruyor.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 21.10.2022, 13:50
3
Eyüp Sabri Göncü : En İyi Üniversiteler Biyoteknolojiye Yöneliyor
Günümüzde teknoloji hızlı bir şekilde gelişirken buna bağlı olarak eğitim alanında ihtiyaç duyulan bölümler de aynı hızda değişim gösteriyor. Bu yüzden günümüzün ve yakın geleceğin bölümlerine hakim olmak son derece önemli.
Dünyada bitkisel üretim, gıda, hayvancılık, çevre ve enerji alanları ile aşı ve ilaç yapımını kapsayan sağlık alanında biyoteknolojik çalışmalar da büyük artış yaşanırken, pek çok üniversite ve kurum da biyoteknolojiye önem veriyor. Bu alanda dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında ilk dört üniversitenin Amerika’dan olması ülkenin biyoteknoloji alanında yaptığı çalışmaların, ülkenin bu alanda daha da ileriye gitmesini sağlayacağını gösteriyor. Listede, Harvard Üniversitesi ilk sırada yer alırken, ikinci sırada MIT Üniversitesi, üçüncü sırada Stanford Üniversitesi, dördüncü sırada ise Kaliforniya Üniversitesi bulunuyor. Biyoteknoloji alanında eğitim veren okullar sıralamasında listenin beşinci sırasında Danimarka Teknik Üniversitesi, altıncı sırada İngiltere’den Cambridge Üniversitesi yer alıyor. Listenin ilk 10 üniversitesi arasında Çin’in yalnızca tek eğitim kurumuyla, Harbin Üniversitesi’yle yer elması dikkat çekiyor.
Türkiye’de özellikle son yıllarda bu konudaki akademik çalışmaların fazlalaşmasına, üniversitelerdeki ilgili bölümlerin sayısının artmasına rağmen gelecekte artacak ihtiyacı karşılaması için daha fazla üniversitenin bu programı açması bekleniyor.
Bu alanda nitelikli biyoteknolojik ürünleriyle Dollvet Biyoteknoloji gibi ülkemizin önde gelen firmaları ülkemiz ve uluslararası arenada dikkatleri üzerine çekiyor. Modern alt yapısıyla Dünya standartlarında üst düzey biyoteknolojik ürünler üreten Eyüp Sabri Göncü yönetimindeki Dollvet Biyoteknoloji uzman kadrosuna ve sektöre yeni nesil çalışanlar kazandırmanın üzerinde hassasiyetle duruyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı