f-16’yı oyuncak yaptılar

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Türkiye’nin yıllardır devam eden F-16 alım talebine ilişkin soruyu geçiştirdi.

GÜNDEM 17.03.2023, 04:35
4
f-16’yı oyuncak yaptılar
ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Türkiye’nin yıllardır devam eden F-16 alım talebine ilişkin soru üzerine, “Türkiye çok değerli bir ortak. İlişkimizi güçlendirmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” sözleriyle konuyu geçiştirirken, Türkiye’nin F-35 programı için yaptığı 1,4 milyar dolarlık ödemeden ise hiç bahsetmedi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, Ukrayna Savunma Temas Grubu toplantısının ardından ortak basın toplantısı düzenledi. AA muhabirinin, “Türkiye, yeni F-16 ve mevcut F-16’ları için modernizasyon kitleri satın almayı talep ediyor. Ankara, en kısa sürede onay çıkmamasının sadece Türkiye’nin değil, NATO’nun da güvenliğinin altını oyacağını söylüyor. Sizin bu değerlendirme konusunda görüşünüz nedir? Türkiye’ye F-16 Blok 70 uçaklarının verilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?”  sorusuna Austin şöyle cevap verdi:
“Türkiye, bir NATO müttefikidir ve Türkiye ile uzun ve güçlü bir ilişkimiz var. Bunu olabildiğince bu şekilde devam ettirmek için elimizden geleni yapıyoruz. NATO ortaklarımız arasında ortak çalışabilirliği sürdürmek bizim için oldukça önemlidir. Bu, her zaman odaklandığımız ve öncelikli bir şey olacaktır.”

Kongre’ye tebliğ edilmeden bekleyen silah ve ekipman satış talepleri üzerine yorum yapmayacağını belirten  Austin, “Ancak yine de vurgulamam gerekir ki; Türkiye çok değerli bir ortak. İlişkimizi güçlendirmek için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı