Fahiş zam yapan bazı ev sahipleri kiraları alamıyor!

Geçen yıldan itibaren başlayan konut kiralarındaki artış ev sahiplerinin başına bela oldu. Fahiş zam yapan bazı ev sahipleri kiraları alamıyor.

EKONOMİ 20.07.2022, 08:55
4
Fahiş zam yapan bazı ev sahipleri kiraları alamıyor!
Geçen yıldan itibaren başlayan konut kiralarındaki artış ev sahiplerinin başına bela oldu. Kiralık dairelerde artan fiyatların kiraların ödenmeme riskini de beraberinde getirmeye başladı. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, yüksek bedelle fahiş zam yapan bazı ev sahipleri kiralarını alamadığını belirtti.
Kira artışlarının yüzde 25’te sabitlendiğini hatırlatan Özelmacıklı, yüksek kira bedellerinde yabancıların olumsuz etkisi olduğunun altını çizdi. Özelmacıklı “Özellikle eşyalı hâle getirilen ve kiraya verilen daireler, o bölgenin piyasa rayicindeki dengeleri değiştiriyor. Mesela herhangi bir vatandaş 3 bin liraya aylık kirası olan bir dairede oturuyorsa, belki o ev eşyalı hâle getirilip 10 bin liraya yabancıya daha kısa süreli verilebiliyor. İster istemez o bölgedeki piyasayı emsaller sebebiyle etkiliyor. Daireleri eşyalı hâle getirip daha yüksek fiyata kiralık olarak vermeyi bekleyenler sebebiyle de bu sefer yabancılar daha sonra kiraladıkları dairelerin ücretini ödeyememeye başlıyor. Kiracının kira bedelini düzenli ödeyip ödemeyeceğini mal sahibinin düşünmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı