Fahrettin Altun: Demokrasimizi kimsenin masasına meze yaptırmayız

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'de faaliyet gösteren bazı medya kuruluşlarına yabancı ülkelerden fon sağlanmasına ilişkin açıklama yaptı.

GÜNDEM 22.07.2021, 20:20
20
Fahrettin Altun: Demokrasimizi kimsenin masasına meze yaptırmayız
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'deki bazı medya kuruluşlarının merkezi ABD'de bulunan bir vakıf tarafından fonlandığına dair iddiaları değerlendirdi.
Altun, Anayasa'nın haber alma ve verme özgürlüğünü güvence altına aldığını söylediği konuşmasında basın özgürlüğünde listenin son sıralarında yer alan Türkiye'nin durumunu unutup özgür basının demokrasinin belkemiği olduğunu vurguladı.
''Yeni kisveler altında beşinci kol faaliyetlerine müsaade etmeyiz'' diyen Altun, konuşmasının devamında "Bazı yabancı liderlerin Türk siyasetini dizayn etme niyet ve gayretlerini açıkça ifade ettiği bir ortamda, hiçbir yabancı devlet ve kuruluşun medya sektörüne çeşitli fonlar sağlamasını söz konusu çıkar ve hedeflerden bağımsız yorumlayamayız. Kimsenin şüphesi olmasın ki, ne basın özgürlüğü ne de bir başka bahaneyle demokrasimizi kimsenin masasına meze yaptırmayız'' ifadelerini kullandı.

Daha önce iktidar karşıtı haberler yapan internet gazetelerine düzenleme getirilmesi gerektiğini belirten Altun, fonlanma haberlerini bahane ederek bu düşüncesini destekleyecek bir konuşma yaptı. Fonlanma iddialarını ele alıyormuş gibi yapan Altun, bu konu üzerinden yeni kısıtlamalar getirileceğinin sinyalini verdiği açıklamasında, ''Yabancı devletlerin veya kuruluşların fonlarıyla ülkemizde faaliyet gösteren medya kuruluşlarına yönelik bir düzenleme ihtiyacı olduğu açıktır. Bunun örneğini Amerika Birleşik Devletleri’nde görmemiz mümkündür. Örneğin ABD'de yabancı devletler tarafından fonlanan medya kuruluşları, altı ayda bir ABD makamlarına çalışmaları hakkında detaylı bilgi vermek durumundadır. Türkiye'de de benzer statüde faaliyet gösteren, doğrudan yabancı devletler tarafından fonlanan çeşitli medya kuruluşları bulunmaktadır. Bunlarla ilgili kamu düzeninin korunması ve halkımızın doğru haber hakkının teminat altına alınması amacıyla, ihtiyacımız olan düzenlemeleri en kısa sürede tamamlayacağız" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı