Fahrettin Altun'a bilir kişi raporu şoku: 'Mevzuata aykırı'

Fahrettin Altun’un Üsküdar’da oturduğu evin bahçesindeki çardak ve şöminenin mevzuata aykırı olduğu, bilir kişi raporuyla tescillendi.

GÜNDEM 13.09.2021, 12:50
18
Fahrettin Altun'a bilir kişi raporu şoku: 'Mevzuata aykırı'
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Üsküdar’da oturduğu evin bahçesine yaptırdığı çardak ve şöminenin mevzuata aykırı olduğu, bilir kişi raporuyla tescillendi.
Çardak ve şöminenin İBB tarafından yıkılması haberlerinin ardından, Altun'un açtığı davada, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, hazırladığı bilir kişi raporunda, iki yapının da izinsiz yapıldığını ve mevzuata aykırı olduğunu belirledi.
Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nden “şömine, çardak, pergola ve çit gibi yapılaşmaların yasal anlamda yapı olarak nitelendirilip nitelendirilmeyeceği, yapılabilmeleri için herhangi bir kurumun iznine tabi olup olmayacağı, izin alınmadan yapılmış ise kaçak yapı sınıfına girip girmeyeceği” sorularının cevaplanması istemiyle talep edilen bilir kişi raporu, yapıların mevzuat dışılığını ortaya koydu.
Raporda, “Planlı alanlar Tip İmar Yönetmeliği ve İBB İmar yönetmeliği tanımlar bölümüne” değinilerek buna göre yasal olarak pergole, çardak ve şöminenin birer yapı olduğunun altı çizildi. “‘Tanımlardan da görüldüğü üzere hem çardak hem pergola tanımı yasal olarak yapı olarak tanımlanmıştır” denilen raporda şömine için de “komşu binaya bitişik tuğla, çimento, kum gibi malzemeler kullanılarak yapılan şömine inşai bir faaliyet olup yapı tanımına girmektedir” ifadeleri kullanıldı.
Raporda aynı zamanda yapıların yıkılması gerektiğine de dikkat çekildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı