Fahrettin Altun'dan, 'ohh yiyin bakalım' yorumu yapan avukata dava!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un dört maaş aldığı paylaşıma yorum yapan avukata dava açtı.

GÜNDEM 13.04.2021, 09:05
22
Fahrettin Altun'dan, 'ohh yiyin bakalım' yorumu yapan avukata dava!
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un dört maaş aldığı yönündeki paylaşımla ilgili olarak, "ohhhh yiyin bakalım boğazınıza dizilsin milyonlarca yoksul insanın hakkı" yazan avukat Neslihan Ceylan'a 'kamu görevlisine hakaret' suçlamasıyla dava açıldı. 
CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Altun'un evine dört maaş girdiğini belirtti ve Ceylan da bu paylaşımı alıntılayarak 'ohh yiyin bakalım' yorumunu yaptı. Savcı, bu paylaşımın Altun'u 'rencide edici ve küçük düşürücü' olduğunu iddia ederek Ceylan hakkında dava açtı.
Cumhurbaşkanlığı Hukuk Müşavirliği, 31 Temmuz 2019 tarihli paylaşımla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu.Soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu, Ceylan’ın ifadesini aldı. Ceylan, Altun’u televizyondan tanıdığını, kişisel husumeti olmadığını, yorumu kendisinin yazıp paylaştığını ancak hakaret kastının bulunmadığını, eleştiri amacı ile yazdığını ifade etti.
Savcılık, soruşturma sonucunda Neslihan Ceylan hakkında “kamu görevlisine hakaret” suçundan bir yıldan iki yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.
İddianamede, “Dosya içeriğindeki paylaşım incelendiğinde şüphelinin müştekiye karşı ‘ohhhh yiyin bakalım…’  diyerek sosyal medyada herkesin göreceği şekilde yorum içeren rencide edici ve küçük düşürücü hakaretamiz bir paylaşım yaptığı” savunuldu.
Davanın ilk duruşması yarın (Salı) saat 10:55’te Ankara 45. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı