Faik Öztrak: Bu hükümetin beyin ölümü gerçekleşti

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP tarafından Mart ayında hazırlanan ‘Ucube Şahsım Rejiminin Kaybettirdikleri ve Çözüm Önerilerimiz’ kitapçığından bölümler paylaştı.

SİYASET 27.09.2022, 09:55 27.09.2022, 15:31
9
Faik Öztrak: Bu hükümetin beyin ölümü gerçekleşti

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Genel Başkanımız bu müflis hükümete vatandaş hayrına istikamet vermeye devam ediyor. Bu hükümetin beyin ölümü gerçekleşti. Çoklu organ yetmezliğiyle malul. Tükenmişlik sendromundan mustarip. Ama gitmelerine az kaldı. Biz geleceğiz çiftçilerimiz kazanacak! Çalınan vaatlerde bugün” notu ile CHP tarafından Mart ayında hazırlanan ‘Ucube Şahsım Rejiminin Kaybettirdikleri ve Çözüm Önerilerimiz’ kitapçığından çiftçiler ve besiciler için yapılacaklar bölümünü paylaştı. Kitapçıkta şu öneriler yer aldı:

“Kanunda yazan desteği vereceğiz: Çiftçiler her yıl milli gelirin en az yüzde 1’i kadar destek alacak. Tarım Kanunu’nda yazmasına rağmen bugüne kadar ödenmeyen tarımsal destekleri bir plan çerçevesinde ödemeye başlayacağız. Ödeme her yıl Ekim ayı öncesinde peşin yapılacak.
Çiftçimizin borç yükünü hafifleteceğiz: Kredi, su ve elektrik borçlarının faizini silerek gelirine göre yeniden yapılandıracağız.
Tarımsal üretimde kullanılan mazottan vergi almayacağız.
Çiftçi ürün fiyatını ekmeden önce bilecek: Ürün taban fiyatlarını bir yıl önce açıklayacağız. Hububat, yağlı tohum, baklagiller gibi belli ürünlerde alım garantisi vereceğiz.
Sulama faturası hasattan sonra ödenecek: Tarımsal sulamada kullanılan elektrik faturası hasattan sonra ödenecek.
Tarım destekleri ve araçları haczedilemeyecek, desteklerden kesinti yapılmayacak: Tarımsal destekleme ödemelerine hiçbir şekilde haciz ve bloke konulmayacak.”  

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı