Faiz takılı kaldı

Faizi indirmek için göreve gelen Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, 4’üncü toplantısını yaptı ama faize yine dokunamadı.

EKONOMİ 15.07.2021, 04:35
9
Faiz takılı kaldı
Türkiye, yüksek faiz konusunda dünyada yedinci, Avrupa’da ise ilk sırada yer alırken; bu durum sadece rantiyeye yarıyor. Merkez Bankası, bu yılki yedinci, Şahap Kavcıoğlu başkanlığındaki dördüncü faiz toplantısını dün gerçekleştirdi. Bu toplantıdan bir kez daha hayal kırıklığı çıktı ve politika faizi yüzde 19’da sabit kaldı. Böylelikle göreve gelmeden önce “faiz karşıtı” görüşleriyle bilinen Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu’nun 4 aylık görev süresi boyunca hiç faiz indirimi yapılmamış oldu.

Merkez Bankası, en son, 5 ay süreyle görevde kalan Naci Ağbal’ın döneminde 18 Mart tarihindeki PPK toplantısında faizleri 200 baz puan artırarak yüzde 17’den yüzde 19’a çıkarmıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasının hemen ardından, “ekonomide yeni dönem” söylemleriyle göreve getirilen Ağbal’ın döneminde faiz toplam 8,75 puan artırılmıştı.

* Mart ayının sonunda “faizi düşürmediği gerekçe gösterilerek” görevden alınan Ağbal’ın ardından TCMB başkanlığına Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu getirilmişti. “Faiz karşıtı” görüşlerini gazete yazılarında sıklıkla dillendiren Kavcıoğlu da 4 aylık süreçte yüzde 19 olan faizi henüz düşürmedi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısını dün gerçekleştirdi. TCMB’den yapılan duyuruda, TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu’nun, politika faizini yüzde 19 düzeyinde sabit tutmaya karar verdiği bildirildi. Merkez Bankası en son, 5 ay süreyle görevde kalan Naci Ağbal’ın döneminde 18 Mart tarihindeki PPK toplantısında faizleri 200 baz puan artırarak yüzde 17’den yüzde 19’a çıkarmıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasının hemen ardından, “ekonomide yeni dönem” söylemleriyle göreve getirilen Ağbal’ın döneminde faiz toplam 8,75 puan artırılmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı