Fakıbaba istifa etmişti! AKP’de istifa dilekçesi oyunu deşifre oldu

Eski Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba bugün AK Parti'den Şanlıurfa Milletvekilliği görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. Fakıbaba'nın istifa dilekçesi gönderildi ama AKP'nin yine RTÜK hesabı devreye girdi.

GÜNDEM 20.10.2022, 18:15
3
Fakıbaba istifa etmişti! AKP’de istifa dilekçesi oyunu deşifre oldu
milligazete.com.tr / Detay Haber - 2017-2018 yılları arasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görev yapan Ahmet Eşref Fakıbaba bugün yaptığı açıklamayla Şanlıurfa Milletvekilliği ve AK Parti’den istifa ettiğini duyurmuştu. İstifa kararını sosyal medya platformu Twitter hesabından duyuran Ahmet Eşref Fakıbaba, “Siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum. AK Parti üyeliğinden ve AK Parti için ana oy veren hemşerilerime saygısızlık olmasın diye milletvekilliğinden de istifa ediyorum.” demişti.
Ahmet Eşref Fakıbaba’nın istifa kararının ardından AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, bugün katıldığı CNN Türk canlı yayınında, “Ne partiye, ne Meclis'e herhangi bir yazılı belge ulaşmadığı için bir sosyal medya paylaşımı üzerinden açıkçası doğru bulmuyorum.” demişti.
Ahmet Eşref Fakıbaba’nın istifa kararı sonrası dikkat çeken bir detay da ortaya çıktı. Millî Gazete muhabiri Muhammed Vefa, AK Parti Genel Merkezi’nin Fakıbaba’nın partiden istifasını kabul etmediğini belirtti. Vefa, Fakıbaba’nın milletvekilliğinden istifa dilekçesinin ise TBMM Başkanlığı’na ulaştığını ama RTÜK Üyeliği seçimi sonrası işleme alınacağını söyledi.
Milli Gazete muhabiri Muhammed Vefa’nın sosyal medya platformu Twitter hesabından paylaşımı şöyle:
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, RTÜK üyeliği tartışmalarına ilişkin bugün yaptığı açıklamada, “İYİ Parti'nin hakkına düşen bir RTÜK üyesinin, İYİ Parti'ye düşüyor diye üç buçuk ay bekletilip dün gece yarısı yazının yazılması, bu kadar adaletsizliğin, haksızlığın artık tiksinilecek boyutlara geldiğini gösteriyor. Hani buna tenezzül ediyorsunuz ya yazıklar olsun. Alın, 8 ay daha hepsi sizin olsun. Değer mi? Bu kadar mı ucuzcusunuz? Yazıklar olsun. Anayasa'ya göre ettiğiniz yeminlere ne olacak.” demişti. 
“AK Parti Genel Merkezi, Eşref Fakıbaba'nın üye istifa dilekçesini kabul etmedi. Fakıbaba daha sonra noter tasdikli istifa belgesini AK Parti’ye gönderdi. Milletvekiliğinden istifa dilekçesi TBMM Başkanlığına sunuldu ama RTÜK üyelik seçimi sonrasında işleme alınması bekleniyor.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı