Fakıbaba istifa etti! RTÜK’te dengeler değişti

AKP’de kritik bir istifa gerçekleşti. AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, yayınladığı sert mesajlarla partisinden ve milletvekilliğinden istifa etti.

GÜNDEM 21.10.2022, 07:10
3
Fakıbaba istifa etti! RTÜK’te dengeler değişti
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, yayınladığı sert mesajlarla partisinden ve milletvekilliğinden istifa etti.  Fakıbaba, daha sonrasında İYİ Parti’ye geçeceğini duyurdu. Bağımsız Milletvekilli Mehmet Ali Çelebi’nin AKP’ye geçmesinden sonra Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nda da (RTÜK) ivme AKP’ye dönmüştü. Fakıbaba’nın istifasının ardından RTÜK’te ivme tekrardan İYİ Parti’ye döndü.
Fakıbaba, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, partisine yönelik sert ifadeler kullanarak, şunları kaydetti:
Fakıbaba’nın istifasının ardından RTÜK üyesi İlhan Taşcı, boşalan RTÜK üyeliğinin İYİ Parti’ye geçeceğini ifade etti. Taşcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Fakıbaba’nın AKP’den istifasıyla birlikte boş olan RTÜK üyeliği İYİ Parti’ye geçer” ifadelerini kullandı. RTÜK üyeliklerindeki kontenjan sayısı partilerin Meclis’teki sandalye sayılarına göre dağıtılıyor. Bu dağıtım milletvekili seçimlerinde olduğu gibi D’Hondt sistemine göre yapılıyor.
AKP’den ve milletvekilliğinden istifa ettiğini duyuran Ahmet Eşref Fakıbaba’nın İYİ Parti’ye katılması ile ilgili olarak AKP’den ilk açıklama Grup Başkan Vekili Mahir Ünal’dan geldi. Ünal, bir sosyal medya paylaşımı üzerinden bunun magazinini yapmayı doğru bulmadığını belirterek, “Ne partiye ne Meclis’e bununla ilgili yazılı belge ulaşmadı” açıklamasında bulundu.
Ahmet Eşref Fakıbaba’nın istifasıyla birlikte AKP’nin 287 olan sandalye sayısı 286’ya düşmüş oldu. Fakıbaba’nın milletvekilliğinden istifası anayasa gereği önce Başkanlık Divanı’nda ele alınacak, ardından Genel Kurul’da oylanacak. Oturuma katılanların bir fazlasının kabul oyuyla milletvekilliği düşmüş olacak.
“AK Parti üyeliğinden ve AK Parti için bana oy veren hemşerilerime saygısızlık olmasın diye milletvekilliğinden de istifa ediyorum. İnşallah aldığım bu karar ülkem için hayırlara vesile olur. Siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için mutluyum.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı