Fas, İspanya ve Portekiz, Dünya Kupası'nı birlikte düzenlenmek istiyor

Fas, 2030 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmak için İspanya ve Portekiz'in daha önce açıkladığı ortak adaylığa dahil olacağını duyurdu.

SPOR 15.03.2023, 16:00
Fas, İspanya ve Portekiz, Dünya Kupası'nı birlikte düzenlenmek istiyor
Ruanda'nın başkenti Kigali'de düzenlenen Afrika Futbol Konfederasyonu'nun (CAF) ödül töreninde Fas Eğitim ve Spor Bakanı Şakib Benmoussa tarafından okunan Fas Kralı 6. Muhammed'in mesajında, Fas'ın İspanya ve Portekiz ile birlikte 2030 Dünya Kupası'nı düzenlemek için ortak adaylık sunacağı ifade edildi.
Fas resmi haber ajansı MAP'ın haberine göre, Kral 6. Muhammed, İspanya-Portekiz-Fas ortak adaylığının "Afrika ve Avrupa arasında, Akdeniz'in güneyi ve kuzeyi arasında, Afrika, Arap ve Avrupa-Akdeniz dünyaları arasında bir birliği temsil edeceğini" vurguladı.
Fas Kralı'nın mesajında, 2030 Dünya Kupası adaylığı için ayrıca "Afrika ve Avrupa'nın en iyilerini bir araya getirecek, deha, yaratıcılık, deneyim ve kaynakların bir ittifakını gösterecek bir adaylık" değerlendirmesi yapıldı.
Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda 4. olarak Afrika kıtası tarihinin en büyük Dünya Kupası başarısını elde eden Fas Milli Takımı'nı da kutlayan Kral 6. Muhammed, ülkesinde futbolu "başarı ve sürdürülebilir bir insani kalkınma olarak gördüklerini" kaydetti.
Fas Kralı mesajında, "Futbol bir tutku ve yaratıcı yeteneğin ifade ediliş tarzı olmanın yanı sıra gelecek vizyonu, verimli ve şeffaf yönetim ve altyapı ile insan sermayesine yatırımdır." değerlendirmesinde bulundu. FIFA 2026 Dünya Kupası'nın formatını açıkladı
İspanya ve Portekiz geçtiğimiz yıl 2030 Dünya Kupası için ortak adaylık kararı alırken, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve Portekiz Başbakanı Antonio Costa Ukrayna'nın da buna dahil olması için destek verdiklerini açıklamıştı.
Ancak son dönemlerde İspanya, Portekiz ve Fas'ın ortak adaylık için görüşmeler yürüttüğüne ilişkin iddialar basında yer almıştı. 2030 Dünya Kupası'nı organize etmek için Arjantin, Şili, Uruguay ve Paraguay'ın da ortak adaylığı bulunurken turnuvaya ev sahipliği yapacak ülkenin 2024'te duyurulması bekleniyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı