Faşizm hortladı! Hindistan'da Müslümanlara karşı toplu katliam çağrısı

Polis, Hindu liderlerinin toplu katliamlar ve Müslümanlara karşı silah kullanılması çağrısında bulunulan bir toplantının görüntülerinin sosyal medyada viral hale gelmesi üzerine soruşturma başlattı.

DÜNYA 25.12.2021, 20:25
7
Faşizm hortladı! Hindistan'da Müslümanlara karşı toplu katliam çağrısı
Hindistan'daki Hindu dini liderlerinin Müslümanlara karşı soykırım çağrısında bulunduğunu gösteren görüntüler öfkeye yol açtı.

Hindistan polisi Cuma günü yaptığı açıklamada, geçen hafta kuzey Uttarakhand eyaletindeki Haridwar'da katılımcıların Müslümanlara karşı toplu katliamlar ve silah kullanımı çağrısı yaptığı olayla ilgili 'nefret söylemi' soruşturması başlattıklarını söyledi.
Milliyet'te yer alan habere göre; Toplantıda bir konuşmacı kalabalığa, insanların Müslümanları öldürdükleri için hapse girme konusunda endişelenmemeleri gerektiğini söyledi.
Konuşmacı kadın, kalabalığa "100 tanemiz asker olsa ve onlardan iki milyonunu öldürsek, galip geleceğiz... Bu tavırla durursanız ancak o zaman 'sanatana dharma'yı [Hinduizmin mutlak bir biçimini] koruyabileceksiniz" diye seslendi.

Toplantıya Başbakan Narendra Modi'nin Bharatiya Janata Partisi'nin (BJP) en az bir üyesi katıldı. Parti, 2014'te iktidara geldiğinden beri katı Hindu milliyetçileri tarafından Müslümanlara ve diğer azınlıklara yönelik zulmü teşvik etmekle suçlanıyor. Parti ise bu iddiaları reddediyor.
Tanınmış Müslüman Milletvekili Asaduddin Owaisi, Twitter hesabından videodaki kan donduran çağrıların 'açık bir soykırım kışkırtması' olduğunu yazdı.
Modi hükümeti olay hakkında yorum yapmadı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı